Den er simpel at lave, kræver ingen ovn, bare et køleskab
den kan stå og sætte sig i. Mængden af Baileys i opskriften kan selvfølgelig
varieres alt efter hvor vild man er med smagen. Vi er ret vilde med smagen og
tilsatte sådan at man lige kunne fornemme lidt Baileys i hver bid – super
lækkert.
# Ingredienser:
Bund:
250 g dadler
50 g mandler
300 g fuldkorns digestive
ca 2 spsk Baileys Chocolat Luxe (har en dejlig smag af chokolade)
Fyld:
5 dl yoghurt neutral
400 g Philadelphia smøreost
1 vaniljestang
100 g hakket chokolade
10 spsk Baileys Chocolat Luxe (almindelig Baileys kan også bruges)
6 blade husblas
Pynt:
50 g groft revet mørk chokolade og hakkede pistacienødder
1 springform med diameter på 22 cm
*
BUND: Blend dadler, mandler og kiks godt indtil massen
bliver klistret og sammenhængende
Tilsæt Bailey 1 spsk ad gange og smag til
Pres den ud i bunden af springformen og sørg for at den er
lige tyk over det hele
Stil den i køleskabet i 1/2 times tid
FYLD: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Bland yoghurt, smøreost og vanilje til en ensartet tyk masse
Tilsæt hakket chokolade samt Bailey og smag til (tilsæt evt.
mere hvis det ønskes)
Pres husblas’sen fri for vand og smelt den i mikroovnen (kan
også gøres over vandbad) og lad det køle en anelse af inden den blandes i
yoghurt massen under omrøring
Hæld yoghurtmassen udover den afkølede bund og stil kagen
tilbage i køleskabet i ca. 2 timer eller indtil massen er fast.
PYNT med groft revet mørk chokolade og hakkede
pistacienødder