Efterhånden som vejret bliver koldere, og vi begynder at få
lyst til efterårssmag, rækker vi ud efter æblecider-mimosaen. Det er det
perfekte efterårstwist på den klassiske mimosa og giver dig endnu en grund til
at fejre sæsonen.
4 glas. Forberedelsestid: 5 min. Samlet tid: 5 min. Kalorier:
234
# Ingredienser
1 æble
2 spsk melis
1 spsk stødt kanel
1 kop æble cider
1 (75 cl) flaske mousserende vin eller champagne
* Tilberedning
Skær æblet i halve, og skær derefter fire 3 mm skiver.
Brug spidsen af kniven til at skære en lille diagonal slids
i hver skive.
Reserver det resterende æble til anden brug.
Bland sukker og kanel på en lille tallerken.
Dyp champagneglas i vand for at fugte kanterne, og
dyp derefter i kanelsukkerblandingen.
Fyld glassene ¼ op med æblecider, og top med mousserende vin.
Top hver med en æbleskive.
INFO: Classic Mimosa
er en cocktail der normalt består af lige dele champagne og appelsinsaft.
Mimosa drikkes traditionelt af champagneglas til brunch,
bryllupsreception eller som del af førsteklassesservice på visse tog og fly.
Man regner med at Mimosa blev opfundet omkring 1925 på Hôtel
Ritz Paris af Frank Meier.
Den er sandsynligvis opkaldt efter det engelske navn for
Acacia dealbata.
Buck's
Fizz er en lignende cocktail, men har dobbelt så meget champagne som
appelsinjuice.
Mimosa som plante:
Mimosa pudica’s hjemland er
Brasilien, men nu om stunder vokser den forvildet i mange tropiske områder. Det
mest bemærkelsesværdige ved planten er bladenes overordentlige følsomhed, idet
de klapper sammen og kommer til at hænge nedad ved den mindste berøring eller
rystelse eller ved mørke.
Se alle de bedste
opskrifter med Mimosa
✅ Her er drikkeABC.dk med nemme opskrifter til din bar, - prøv selv Drinks, Spiritus, Kolde drikke, Varme drikke, Vin Quiz, Bowle/punch, Snacks, Drikkeviser, Alkohol test, Tøm barskabet
Få succes som
bartender med drikkeABC.dk. Vi hjælper dig med de bedste opskrifter.
----------- ooo OÔO ooo -----------