Vil du have sjove og festlige drinks, så prøv drikkeABC.dk - Her er det store udvalg af spændende drinks og cocktails - Drinks er bare bedre her - langt bedre
#
Amaretto: Italiensk likør fremstillet af mandler og abrikoser tilsat forskellige urter (28 % vol.).
Calvados: Fransk æblebrændevin (40 % vol).
Creme de menthe: Hvid og grøn pebermyntelikør.
Kroatzbeere: Likør fremstillet af vildtvoksende
brombær.
Angostura: En bitter fremstillet af aromatiske urter,
oprindeligt fra Ciudad Bolivar, det tidligere Angostura, i dag produceres den i
Trinidad (44 % vol.).
Anisette: Fransk likør fremstillet af urter.
Aperol: Italiensk bitter-aperitif tilsat bl.a.
rabarber, kinabark, ensian, pomerans og andre urter 11,5 % vol.
Apricot Brandy: Frugt-aroma-likør fremstillet af
abrikoser, abrikossprit og cognac.
Akvavit: Brændevin med kommenaroma.
Benediktiner likør: Gyldenfarvet fransk likør baseret
på brændevin, der fremstilles af 27 planter og urter efter en benediktinermunks
opskrift (43 % vol.).
Blackberry Brandy: Frugtsaftlikør af brombærsaft og
brombærsprit.
Campari: Italiensk bitter, drikkes som aperitif »on
the rocks«. med danskvand eller med mousserende vin, anvendes også ofte til
mixede drinks (25 % vol.).
Cassis: Også Creme de Cassis. Fransk likør
fremstillet af solbærsaft.
Chartreuse: En likør fremstillet af 135 urter.
Chartreuse vert (grøn) har et alkoholindhold på 55 % vol., Chartreuse jaune
(gul) 43 % vol.
Cherry Heering: Dansk kirsebærlikør med
bittermandelsmag (25 % vol.)
Cointreau: Fransk curaçao-likør fremstillet på
skallerne af grønne og bitre appelsiner (40 % vol.).
Creme de bananas (Creme de bananes): Hvid og gulbrun
likør med banansmag.
Creme de cacao: Hvid og brun likør med kakaosmag.
Creme de framboise: Hindbærlikør.
Curaçao: En sød likør, der fremstilles af skallen af
den grønne curaçao pomeransfrugt. Den fås hvid, blå, orange og grøn.
Curaçao triple sec er farveløs og er lidt mere bitter i smagen.
Drambuie: Skotsk whiskylikør med urter og skotsk
lynghonning (40 % vol.).
Dubonnet: Fransk likørvin baseret på planter og
urter.
Frugtbrændevin: Fremstilles udelukkende af en
frugtsort (kirsebær, mirabelle, pære, blomme, hindbær, brombær osv) og uden
nogen form for tilsætning.
Escorial grøn: Tysk urtelikør.
Galliano: Italiensk urtelikør.
Gammel Dansk Bitter Dram: Dansk urtelikør
Grand Marnier: Fransk likør fremstillet af cognac og
aroma fra pomeranser (40 % vol.).
Kahlua: Mexicansk kaffelikør.
Licor 43: Spansk likør med vaniljeduft.
Maraschino: Farveløs italiensk likør, der fremstilles
af halvmodne marasca kirsebær og krydderier.
Marsala: Italiensk hedvin.
Peach Brandy: Ferskenlikør med cognac.
Pernod: Fransk brændevin fremstillet af anisessens og
forskellige urter.
Sambuca: Italiensk anislikør
Southern
Comfort: Bourbon
whiskeylikør (40 % vol.).
Tequilla: Farveløs til guldbrun agavesnaps. Mexicansk
nationaldrik.
Tia Maria: Likør baseret på jamaicarom med
kaffearoma.
Vermouth: En blanding af vin, alkohol og utallige
urter og aromaer. Vermouth fås i fire smagsretninger: Bianco, Dry, Rosso, og
Rosé.
Her kommer mange flere i nær fremtid