Du er her:
Forside
>
Søgning
> Aarhus Bryghus Rød Ale
Aarhus Bryghus Rød Ale
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du laver drinks
Bryggeri: Aarhus Bryghus
Brygget for første gang:
Type: frugtøl
Alkohol: 6,0 %
Flaskestørrelse:
Forhandles af:
Pris ca:
Denne frugtøl er klar og rubinrød med et luftigt, hvidt skum, der har en kort holdbarhed. Duften er meget frugtagtig, og den friske, syrlige smag har en antydning af tyttebær og afrundes en kort bittersød eftersmag.
Århus Bryghus har med deres Rød Ale ladet sig inspirere af Danmarks ældst kendte øl. Cirka 1370 før Kristi fødsel blev Egtved-pigen begravet i en udhulet egestamme, og mellem benene havde hun en birkebarkspand med øl til den sidste rejse. Analyser af resterne fra spanden har vist, at øllet var brygget på hvede, tyttebær og porse. Siden Egtved-pigens tid har humlen erstattet porsen, som det foretrukne krydderi i øl. Det er dog kun i de seneste 800 år, at vi har anvendt humle. I begyndelsen brugte man humle, fordi det virker bakteriedræbende. Den bitre smag måtte man så vænne sig til, og det har vi gjort i en sådan grad, at det i dag er svært at forestille sig øl uden humle.
Rød Ale er brygget på byg- og hvedemalt, og der er tilsat tyttebærsaft fra Sibirien. Det er længe siden at klimaet i Danmark har været til tyttebær. Det må have været vådere og koldere i Danmark for 3000 år siden. Tyttebærrene er bitre ligesom humlen, og de giver en spændende balance mellem det søde, det syrlige og det bitre. Rød Ale er nem at drikke på trods af det høje alkoholindhold. Den flotte røde farve er ligesom den friske syrlighed noget usædvanlig i danske øl. Hvis syrligheden føles for markant, kan den brydes ved at tilsætte et par dråber Grenadine eller Creme de Cassis. Rød Ale er velegnet som aperitif og bør drikkes afkøles og gerne fra et champagneglas.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Drinksbog
Opret din egen Drinksbog
Send drink til en ven
Feedback
Gem denne opskrift til mine Drinkskort
Forrige: Aarhus Bryghus Klosterbryg
Næste: Aarhus Bryghus Sommer-Hvede
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
5
stemmer)
Siden er blevet set 606 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• ChimayTriple - White Cap
• Queen Extra Lager
• Doppel Hirsch
• Salvator
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra drikkeabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Drinksbog
×
Min Drinksbog
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Drinksbog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Drinks
Øl
Spiritus
Vin
Kolde drikke
Varme drikke
Vin Quiz
Min bar
Bowle/punch
Drinkskort
Hjemmebryg
Snacks
Drikkeviser
Alkohol test
Ordbog
Tøm barskabet
Alkoholfri
Amerika
Barudstyr
Bitter
Bowle og punch
Campari
Cocktails
Cognac brandy
Danmark
Fitness
Fizz
Frankrig
Gin
Hedvin
Holland
Hvidvin
Italien
Juice og smoothies
Kaffe
Kakao
Kolde drikke
Likør
Longdrinks
Mexico
Mousserende vin
Pernod
Rom
Rosévin
Rødvin
Shots
Snaps
Spanien
Spiritus
Te
Tequila
Varme drikke
Velkomstdrinks
Vin quiz
Vodka
Whisky
Øl
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
drikkeABC.dk
Hej Sus, Malus sargentii hedder også Sargentæble. Følg opskriften ovenfor: Paradisæblesnaps.
Sus
Hej, har røde bær af Malus sargentii, kan jeg lave kryddersnaps af dem også? Bærerne er modne og kan lukkes fra træet, som er 3 m...
Bodil
Hej Vi har en marcanta dark dansk frugtvin. Nogle der ved hvornår den er fra?
Hardy
Har lige smagt denne gudedrik, den smagte pragtfuld. Men hvor længe skal den trække - før den skal sies ? Bh H
Ved du alt om vin og drikke?
Prøv vores nye quiz
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
En gammeldags kogebog
Et madmagasin
Internettet
Kogebog.dk
Jeg bruger ikke opskrifter, jeg kan selv
Jeg laver ikke selv mad
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...