Logo

Aarhus Bryghus Rød Ale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Aarhus Bryghus
Brygget for første gang:
Type: frugtøl
Alkohol: 6,0 %
Flaskestørrelse:
Forhandles af:
Pris ca:
 
Denne frugtøl er klar og rubinrød med et luftigt, hvidt skum, der har en kort holdbarhed. Duften er meget frugtagtig, og den friske, syrlige smag har en antydning af tyttebær og afrundes en kort bittersød eftersmag.
Århus Bryghus har med deres Rød Ale ladet sig inspirere af Danmarks ældst kendte øl. Cirka 1370 før Kristi fødsel blev Egtved-pigen begravet i en udhulet egestamme, og mellem benene havde hun en birkebarkspand med øl til den sidste rejse. Analyser af resterne fra spanden har vist, at øllet var brygget på hvede, tyttebær og porse. Siden Egtved-pigens tid har humlen erstattet porsen, som det foretrukne krydderi i øl. Det er dog kun i de seneste 800 år, at vi har anvendt humle. I begyndelsen brugte man humle, fordi det virker bakteriedræbende. Den bitre smag måtte man så vænne sig til, og det har vi gjort i en sådan grad, at det i dag er svært at forestille sig øl uden humle.
Rød Ale er brygget på byg- og hvedemalt, og der er tilsat tyttebærsaft fra Sibirien. Det er længe siden at klimaet i Danmark har været til tyttebær. Det må have været vådere og koldere i Danmark for 3000 år siden. Tyttebærrene er bitre ligesom humlen, og de giver en spændende balance mellem det søde, det syrlige og det bitre. Rød Ale er nem at drikke på trods af det høje alkoholindhold. Den flotte røde farve er ligesom den friske syrlighed noget usædvanlig i danske øl. Hvis syrligheden føles for markant, kan den brydes ved at tilsætte et par dråber Grenadine eller Creme de Cassis. Rød Ale er velegnet som aperitif og bør drikkes afkøles og gerne fra et champagneglas.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 606 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her