Paradisæblesnaps på friske æbler
Æblerne bruges friske, direkte fra træet, skylles og halveres, fyldes i et glas med tætsluttende låg.
De dækkes med vodka, rigeligt med frugt i forhold til vodkaen.
Lad dem trække i 10 uger.
Efter filtrering gennem et kaffefilter kan det fortyndes efter smag.
Vinder ved lagring.
Lidt kanel kan evt. tilsættes.
Paradisæblesnaps på frosne æbler
Som ovenstående, men med frosne æbler, æblerne skal tø op i vodkaen.
Høst endelig rigeligt med æbler og gem dem i fryseren til et senere tidspunkt.
Den er frisk/let syrlige bitter og kaldes af nogle en "damesnaps", men også "rigtige mænd" bør finde tid til at nyde den.
Fakta om Paradisæbler:
Der findes enormt mange forskellige typer af paradisæbler, hvoraf de alle kan bruges til kryddersnaps, med større og mindre held. De mest kendte typer er ”Malus baccata ”braendkjær”, ”Malus prunifolia ”John Downie”, der begge er gode til en god paradisæbledram.
Paradisæblerne plukkes i september, sørg for at æblerne er fuldmodne, kernerne er helt mørkbrune.