Du er her:
Forside
>
Søgning
> Aarhus Bryghus Stout 2006
Aarhus Bryghus Stout 2006
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du laver drinks
Bryggeri: Aarhus Bryghus
Brygget for første gang: 2006
Type: Stout
Alkohol: 8,0 %
Flaskestørrelse:
Forhandles af:
Pris ca:
Aarhus Bryghus Stout er inspireret af den engelske Imperial Stout. Imperial Stout er som øltype oprindeligt udviklet til Zarens hof i Skt. Petersborg. I 1800-tallet var denne øltype meget populær. Øllet bryggedes i England og sejledes til Ukraine. For at holde til den lange rejse gjorde man øllen ekstra stærk i forhold til de Stout, der solgtes i England. Øllet tappedes ofte på champagneflasker.
Det høje alkoholindhold er med til at sikre holdbarheden af det sorte øl. Der er anvendt uraffineret rørsukker fra Mauritius som ekstra smagsgiver. De fleste engelske ales er brygget med uraffineret rørsukker. Ved at anvende uraffineret sukker, får man smagsnoter fra rørsukkeret med i den færdige øl. Farven er i den lyse ende af skalaen. Til gengæld er der ikke tilsat karamelkulør i denne Stout!
Smagen af Aarhus Bryghus Stout er tyk og fed. Selvom det er en kraftig øl, er det ikke humlen, der er dominerende. Det gør den lettere at gå til, end mange andre sorte øl. Der er endvidere en svag sødme fra rørsukkeret, der er balanceret med humlen. Med tiden vil humlebitterheden fortage sig, og sødmen vil dominere.
Den unge Stout vil være en god ledsager til et stykke mørkt kød eller en kraftig gryderet. Den vil helt sikkert være oplagt at drikke til Juleanden eller flæskestegen. Dansk Julemad er udviklet gennem århundreder, hvor vi altid har drukket øl til. Derfor egner øl sig bare bedre til det danske køkken.
Aarhus Bryghus Stout vil også være en glimrende ledsager til alle oste. Prøv at servere rugbrød til ostene. Rugbrødet og Stouten vil løfte og komplimentere ostene.
Serveringstemperaturen for Aarhus Bryghus Stout må gerne være cirka 10 grader. Det gør ikke noget at den yderligere varmes i glasset, det kan den sagtens tåle.
Med tiden vil humlebitterheden aftage og sødmen vil dominere. Om cirka 2 år vil Stout være en spændende ledsager til en kraftig chokoladekage!
Gem en kasse, glem den og glæd dig! Men vent ikke for længe. ved at gemme den mørkt og køligt er det ikke usandsynligt, at den vil holde sig i årevis.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Drinksbog
Opret din egen Drinksbog
Send drink til en ven
Feedback
Gem denne opskrift til mine Drinkskort
Forrige: Aarhus Bryghus Sommer-Hvede
Næste: Aarhus Bryghus Stout 2006 2
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
4
stemmer)
Siden er blevet set 629 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Nat-Expressen
• Bramley Wit
• Old Foghorn Ale
• Byens Øl
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra drikkeabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Drinksbog
×
Min Drinksbog
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Drinksbog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Drinks
Øl
Spiritus
Vin
Kolde drikke
Varme drikke
Vin Quiz
Min bar
Bowle/punch
Drinkskort
Hjemmebryg
Snacks
Drikkeviser
Alkohol test
Ordbog
Tøm barskabet
Alkoholfri
Amerika
Barudstyr
Bitter
Bowle og punch
Campari
Cocktails
Cognac brandy
Danmark
Fitness
Fizz
Frankrig
Gin
Hedvin
Holland
Hvidvin
Italien
Juice og smoothies
Kaffe
Kakao
Kolde drikke
Likør
Longdrinks
Mexico
Mousserende vin
Pernod
Rom
Rosévin
Rødvin
Shots
Snaps
Spanien
Spiritus
Te
Tequila
Varme drikke
Velkomstdrinks
Vin quiz
Vodka
Whisky
Øl
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
drikkeABC.dk
Hej Sus, Malus sargentii hedder også Sargentæble. Følg opskriften ovenfor: Paradisæblesnaps.
Sus
Hej, har røde bær af Malus sargentii, kan jeg lave kryddersnaps af dem også? Bærerne er modne og kan lukkes fra træet, som er 3 m...
Bodil
Hej Vi har en marcanta dark dansk frugtvin. Nogle der ved hvornår den er fra?
Hardy
Har lige smagt denne gudedrik, den smagte pragtfuld. Men hvor længe skal den trække - før den skal sies ? Bh H
Ved du alt om vin og drikke?
Prøv vores nye quiz
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
En gammeldags kogebog
Et madmagasin
Internettet
Kogebog.dk
Jeg bruger ikke opskrifter, jeg kan selv
Jeg laver ikke selv mad
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...