Logo

Aarhus Bryghus Stout 2006

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Aarhus Bryghus
Brygget for første gang: 2006
Type: Stout
Alkohol: 8,0 %
Flaskestørrelse:
Forhandles af:
Pris ca:
 
Aarhus Bryghus Stout er inspireret af den engelske Imperial Stout. Imperial Stout er som øltype oprindeligt udviklet til Zarens hof i Skt. Petersborg. I 1800-tallet var denne øltype meget populær. Øllet bryggedes i England og sejledes til Ukraine. For at holde til den lange rejse gjorde man øllen ekstra stærk i forhold til de Stout, der solgtes i England. Øllet tappedes ofte på champagneflasker.
Det høje alkoholindhold er med til at sikre holdbarheden af det sorte øl. Der er anvendt uraffineret rørsukker fra Mauritius som ekstra smagsgiver. De fleste engelske ales er brygget med uraffineret rørsukker. Ved at anvende uraffineret sukker, får man smagsnoter fra rørsukkeret med i den færdige øl. Farven er i den lyse ende af skalaen. Til gengæld er der ikke tilsat karamelkulør i denne Stout!
Smagen af Aarhus Bryghus Stout er tyk og fed. Selvom det er en kraftig øl, er det ikke humlen, der er dominerende. Det gør den lettere at gå til, end mange andre sorte øl. Der er endvidere en svag sødme fra rørsukkeret, der er balanceret med humlen. Med tiden vil humlebitterheden fortage sig, og sødmen vil dominere.
Den unge Stout vil være en god ledsager til et stykke mørkt kød eller en kraftig gryderet. Den vil helt sikkert være oplagt at drikke til Juleanden eller flæskestegen. Dansk Julemad er udviklet gennem århundreder, hvor vi altid har drukket øl til. Derfor egner øl sig bare bedre til det danske køkken.
Aarhus Bryghus Stout vil også være en glimrende ledsager til alle oste. Prøv at servere rugbrød til ostene. Rugbrødet og Stouten vil løfte og komplimentere ostene.
Serveringstemperaturen for Aarhus Bryghus Stout må gerne være cirka 10 grader. Det gør ikke noget at den yderligere varmes i glasset, det kan den sagtens tåle.
Med tiden vil humlebitterheden aftage og sødmen vil dominere. Om cirka 2 år vil Stout være en spændende ledsager til en kraftig chokoladekage!
Gem en kasse, glem den og glæd dig! Men vent ikke for længe. ved at gemme den mørkt og køligt er det ikke usandsynligt, at den vil holde sig i årevis.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 629 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her