Bieres De Chimay S.A.
Route Charlemagne, 8
6464 Baileux
Belgien
Tlf. +32 6021 0311
Fax +32 6021 3422
WebHistorie om Abbaye Notre Dame de Scourmont (Chimay)
For at kunne forstå baggrunden for at munkene brygger øl, startes med list væsentlig historie.
Munkene fra Scourmont klostret i Chimay, tilhører Cistercienserordenen af Streng Observans(OCSO), bedre kendt som Trappist-ordenen.
Disse munke, som følger Saint Benoit regler (der går tilbage til det 6te århundrede, har fået Cisterciensnavnet fra klostret i Citeaux, grundlagt i Burgundy i det 12te århundrede.
Cistercianer klostrene er delt i 2 store ordener, hvoraf den ene historisk hører til Abbey´en af La Grande Trappe, i Normandiet. Det er er herfra at det populære navn Trappist kommer fra.
Munkene har dedikeret deres liv til hyldesten af gud gennem bønner og meditation. Ved at afgive et cølibatløfte, lever de i et samfund under ledelse af en abed og giver afkald på alle personale ejendele.
Grundlaget i deres hverdag er deres arbejde og de giver deres yderste for at sikre hjælp til de fattigste mennesker.
Munkenes arbejde har igennem lang tid bestået i at dyrke afgrøder i marken, men på det eneste, er dette udvidet til lettere indutriarbejde, specielt indenfor for fødevarer og landbrug. Det er derfor, at der igennem flere århundreder er blevet brygget øl i den nordlige del af landet.
Da munkene udfører deres arbejde med den samme perfektionisme som de stræber efter i deres hverdag med bønner og studier, er brygningen blevet en sand kunstart i tidens løb, og er på Scourmont klostret blevet forbedret gennem moderne videnskabelige metoder.
Sommeren 1850, slog en lille gruppe munke sig ned på en lille afsats i Scourmont tæt på Chimay.
Der lå et stort stykke arbejde I at får gjort den golde jord til brugbart landbrugsland.
Rundt om klostret, som var meget smukt og simpelt, blev fremdyrket et landbrug, efterfulgt af en ostefabrik og et bryggeri.
Abbeden af Scourmont grundlagte flere forskellgie industrier, hvilket var en af de store udbydere af arbejdspladser i regiionen, hvor klostret havde en stor indflydelse.
Deres iværksætterroller er ikke længere nødvendigt, hvorfor munkene gradvist trak sig tilbage fra den daglige administration af disse virksomheder, for at hellige sig deres livsformål at søge efter gud gennem bønner, studier og manuelt arbejde.
Produktionen og distributionen af Chimay Trappist øl udføres af S.A. Bieres de Chimay.
Chimay er bliver altid brygget på klostret, hvilket garanterer det autentitet og kvalitet. Det bliverer tappet i Baileux, et par kilometer fra Klostret.