Hall & Woodhouse Ltd.
The Brewery
Blandford St. Mary
Blandford Forum
Dorset DT11 9LS
England
Tlf. +44 1258 455481
Fax +44
WebHistorie om Badger Brewery
Badger, et af England´s mest respekterede uafhængige bryggerier, har brygget speciel øl i mere end 200 år. I dag er firmaet ledet af den 5. generation af Woodhouse familien.
Historien begyndte i en lilly by (Ansty) nordvest for Dorset, og ikke i Blandford St. Mary. Antsty ligger i den smukke natur omkring Dorset.
Charles Hall (1751- ?) var søn af en landmand, og blev i henhold til traditionen oplært i både brygning og landbrug. Øllet blev givet som et forfriskende gode til medhjælperne på gården. Charles Hall besluttede dog at fremtiden var indenfor brygningen, hvorfor han grundlagde "Ansty Brewery" i 1777.
Produktionen blev hurtigt udvidet, da den unge brygger sikrede sig en kontrakt på leverance af øl til hæren, der under Napoleon krigene havde lejr ved kysten nær Weymouth. Det fremtidige forretningsgrundlag blev distribution af bryg til kroer og værtshuse i lokalområdet. I 1847 optog Robert Hall, grundlæggerens søn, George Woodhouse som partner og George Woodhouse giftede sig med et barnebarn af Charles Hall. På denne baggrund blev Hall & Woodhouse grundlagt.
I 1875 blev det Badger logo vi kender i dag, indført som virksomhedens varemærke. Badger logoet er det ældst registrerede varemærke. Siden grundlæggelsen er Hall & Woodhouse gået fra succes til succes. Indenfor det seneste århundrede er der sket opkøb af små lokale bryggerier og deres pubs. I 1899 blev "the Badger Brewery" bygget på bredderne af "the River Stour" i Blandford St. Mary til den betragtelige sum af 28.000 pund. Bryggeriet er beliggende samme sted den dag i dag.
Dette bryggeri blev taget i brug noget hurtigere end planlagt, da det eksisterende bryggeri nedbrændte. Det udstyr man ikke lod nedbrænde blev flyttet over i det nye bryggeri. Frank Woodhouse, der boede et stenkast fra bryggeriet, fik reddet bogholderiet og andre vigtige dokumenter. Andre medarbejdere og lokale beboere, mødte hurtigt op for at redde tønder, maskiner og vogne. River Stour blev brugt til at mindske skaderne. Branden skyldes en defekt skorsten i nærheden af malt og prop rummet. Aktiviteten blev ikke væsentlig forstyrret, da hovedparten af det nye bryggeri var tæt på færdiggørelse, men brygningen fortsatte på Ansty bryggeriet i næsten 2 måneder inden det nuværende bryggeri åbnede den 16. oktober 1900.
I midten af det 20nde århundrede, og desuagtet den begyndende depression, udviklede virksomheden sig og udvidede sit øludvalg. Der var endda succesfuld opstart af vin distribution og detailsalg af øl og vin.
I 1930´erne var Hall & Woodhouse det første bryggeri der solgte aftappet Best Bitter, og har siden nyskabelsen været i førerfeltet af regionale bryggerier der leverende til det voksende detailsalgsmarked.
I 1950´erne og 1960´erne begyndte udviklingen af andre forretningsområder, på baggrund af ændrede kundeønsker mod pilsnerøl samt fusioner mellem nationale bryggerier. I 1964 overtog Hall & Woodhouse et lokalt bryggeri, Matthews & Co., Gillingham, sammen med 61 pubber. Virksomhedens historie vidner om initiativ og muligheder indenfor brygning, pakning, tapning, salg og levering af hvad der kunne skabe overskud på det tidspunkt. Familiemedlemmer og ledende medarbejdere tog nogle fornuftige beslutninger, der har gjort virksomheden til hvad den er i dag.
I 1977 havde virksomheden 200 års jubliæum, markeret med mange festlige aktiviteter og en eksklusiv øl, hvor brygprocessen varede 4 måneder. Keramikfabrikken Poole lavede et specielt krus som blev uddelt til medarbejdere og lejere. Kruset blev øjeblikkeligt et samlerobjekt. Det lokale posthus udgav en førstedagskuvert, påført et Badger frimærke, sammen med en håndstempling til ære for bryggeriets 200 års jubliæum. Tanglefoot slog sit navn fast i 1987 ved at vinde a dobbelt guldmedalje ved "the Brewing Industri International Awards" og blev kåret af "News of the World" som den bedste britiske øl.
I dag er bryggeriet stolte over at være et førende uafhængigt familiebryggerier med bryggeritraditionen holdt i hævd igennem generationer af famlien Woodhouse. Bryggeriet fortsætter med kun at bruge de bedste ingredienser, kombineret med rent kildevand fra egen kilde, til at brygge enestående øl på Badger Brewery i Dorset.