v/Else Birk og William Frank
Gjermosevej 11, Grauballe
8600 Silkeborg
Danmark
Tlf. +45 8687 7684
Fax +45 8687 7683
WebGanske nyt mikrobryggeri, med meget lille produktionskapacitet. Sælger sit glimrende øl under navnet Mosebryg, i starten kun på fad.
Historie om Grauballe Bryghus
Grauballe Bryghus er etableret på vores gård Mosely lidt nord for Grauballe, hvor vi har 14 tønder land med juletræer og græsarealer.
Vores ide er at brygge lokalt øl inspireret af de udenlandske traditioner for overgæret øl. Dette gør vi ud fra en vision om, at "godt øl er nok øl" - vi kan lide at nyde en velsmagende og harmonisk øl og vil gerne dele denne oplevelse ud til andre.
Bryggeriet ligger i en del af en ret ny staldbygning, som vi har indrettet med fliser på gulvene og et ventilationsanlæg, der fjerner vildgær og andre mikroorganismer fra indblæsningsluften.
Bryganlægget har vi selv tegnet og fået fremstillet. Det har en kapacitet på 3 hektoliter for hvert brygdag.
Vi brygger overgæret øl - ale. Inspirationen har vi fået fra den nordfranske "Bière de Garde" og fra engelsk og især skotsk ale.
Vi gærer og modner vores øl efter de metoder, der blev brugt i Skotland i det 18. århundrede.
På den måde laver vi et øl, der er levende og modner på fad.
Vores humle fandt vi frem til under et besøg på den gamle engelske humleforsøgsstation i Wye i England.
Vi bruger selvfølgelig naturhumle. Den tilsætter vi i tre lige store portioner under kogningen.
Denne oprindelige metode er lidt dyr, men vi mener, at vi ved at bruge den samme humle ved de tre doseringer opnår den mest harmoniske bittersmag og humlearoma.