Bryggeri: Brouwerijen Alken-Maes Brasseries/De Keersmaeker, Belgien
Brygget for første gang:
Type: Gueuze/Lambic
Alkohol: 4% (4,5)
Flaskestørrelse: 33 cl.
Forhandles af:
Pris ca:
Klosterarkiver fra 1604 henviste første gang til et landbrugsbryggeri i den maleriske Pajotten region. Kobbegem bryggeriet blev bygget af Joris Van Der Hasselt i slutningen af 17nde århundrede og blev senere udvidet af De Keersmaeker familien. Bryggeriet blomstrede og i løbet af ingen tid, begyndte de at specialisere sig i produktion af Gueze øl, kendt som Mort Subite. Selv i dag, efter så mange år, ligger bryggeriet stadig omringet af bakker, pløjemarker og frodige græsmarker. Den lettilængelige karakter i regionen og de særegne træk ved byen er uændrede igennem de sidste århundreder. Ej heller har øllen mistet noget af sin oprindelige karakter. Bryggeriet er en af de få bryggerier, som producerer geuze på den traditionelle måde. Processen omkring spontangæring er enestående grundet luften og klimaet i Zenne dalen og Pajottenregionen. Dette kan ikke genskabes andre steder. Mort Subite er knyttet til det at nyde livet fuldt ud. Navnet er ulig passende. I det tidlige 20nde århundrede drev Theophile Vossen en pub i Bruxelles kendt som La Cour Royale. Denne pub var kendt for sine fornøjelige og underholdende omgivelser. Terningkast var en meget populær aktivitet. Taberen i spillet blev benævnt "mort" eller "den døde". Hvis spillet blev stoppet grundet arbejde, afsluttedes spillet med et sidste kast, "Mort Subite" eller "sudden death". Grundet spillets store popularitet ændrede Vossen pubbens navn til "A la Mort Subite". Lambic øllen fra Kobbegem, som han serverede, blev senere opkaldt efter pubben.
Lambic, hvor der er tilføjet hindbær juice. Mort Subite Framboise skal drikkes af Mort Subite champagne glas. En lækker aperitif. Det er en lyserød champagneagtig øl med en sød-sur hindbær smag.
Prikkende, belgisk "champagne lambic" (spontant gæret øl). Hindbærsmagen er elegant og forfriskende.