Du er her:
Forside
>
Søgning
> Mort Subite Gueuze
Mort Subite Gueuze
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du laver drinks
Bryggeri: Brouwerijen Alken-Maes Brasseries
Brygget for første gang:
Type: Lambic
Alkohol: 4.5%
Flaskestørrelse: 33 cl.
Forhandles af:
Pris ca:
Klosterarkiver fra 1604 henviste første gang til et landbrugsbryggeri i den maleriske Pajotten region. Kobbegem bryggeriet blev bygget af Joris Van Der Hasselt i slutningen af 17nde århundrede og blev senere udvidet af De Keersmaeker familien. Bryggeriet blomstrede og i løbet af ingen tid, begyndte de at specialisere sig i produktion af Gueze øl, kendt som Mort Subite. Selv i dag, efter så mange år, ligger bryggeriet stadig omringet af bakker, pløjemarker og frodige græsmarker. Den lettilængelige karakter i regionen og de særegne træk ved byen er uændrede igennem de sidste århundreder. Ej heller har øllen mistet noget af sin oprindelige karakter. Bryggeriet er en af de få bryggerier, som producerer geuze på den traditionelle måde. Processen omkring spontangæring er enestående grundet luften og klimaet i Zenne dalen og Pajottenregionen. Dette kan ikke genskabes andre steder. Mort Subite er knyttet til det at nyde livet fuldt ud. Navnet er ulig passende. I det tidlige 20nde århundrede drev Theophile Vossen en pub i Bruxelles kendt som La Cour Royale. Denne pub var kendt for sine fornøjelige og underholdende omgivelser. Terningkast var en meget populær aktivitet. Taberen i spillet blev benævnt "mort" eller "den døde". Hvis spillet blev stoppet grundet arbejde, afsluttedes spillet med et sidste kast, "Mort Subite" eller "sudden death". Grundet spillets store popularitet ændrede Vossen pubbens navn til "A la Mort Subite". Lambic øllen fra Kobbegem, som han serverede, blev senere opkaldt efter pubben.
Den ufiltrede gauze øl er en afbalanceret blanding af ung og gammel lambic, eftergæret på flasken i mindst 1 år. Filtreret geuze er resultatet af en omhyggelig fortyndingsproces. Geuze skal drikkes af typiske geuze glas. Øllen har en gylden farve og er en sprød, sur-sød tørstslukker.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Drinksbog
Opret din egen Drinksbog
Send drink til en ven
Feedback
Gem denne opskrift til mine Drinkskort
Forrige: Mort Subite Framboise
Næste: Mort Subite Kriek
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
4,9
(
8
stemmer)
Siden er blevet set 1.328 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• San Miguel Eco
• Farsons Traditional Shandy
• Specjal Mocne
• George Gale and Co. Ltd. - Bryggeri
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra drikkeabc.dk
11549
29-08-2013 22:46:22 Martin Rasmussen
Lækker øl, fik æren af den for et år siden. Men hvor kan jeg købe den?
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Drinksbog
×
Min Drinksbog
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Drinksbog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Drinks
Øl
Spiritus
Vin
Kolde drikke
Varme drikke
Vin Quiz
Min bar
Bowle/punch
Drinkskort
Hjemmebryg
Snacks
Drikkeviser
Alkohol test
Ordbog
Tøm barskabet
Alkoholfri
Amerika
Barudstyr
Bitter
Bowle og punch
Campari
Cocktails
Cognac brandy
Danmark
Fitness
Fizz
Frankrig
Gin
Hedvin
Holland
Hvidvin
Italien
Juice og smoothies
Kaffe
Kakao
Kolde drikke
Likør
Longdrinks
Mexico
Mousserende vin
Pernod
Rom
Rosévin
Rødvin
Shots
Snaps
Spanien
Spiritus
Te
Tequila
Varme drikke
Velkomstdrinks
Vin quiz
Vodka
Whisky
Øl
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
drikkeABC.dk
Hej Sus, Malus sargentii hedder også Sargentæble. Følg opskriften ovenfor: Paradisæblesnaps.
Sus
Hej, har røde bær af Malus sargentii, kan jeg lave kryddersnaps af dem også? Bærerne er modne og kan lukkes fra træet, som er 3 m...
Bodil
Hej Vi har en marcanta dark dansk frugtvin. Nogle der ved hvornår den er fra?
Hardy
Har lige smagt denne gudedrik, den smagte pragtfuld. Men hvor længe skal den trække - før den skal sies ? Bh H
Ved du alt om vin og drikke?
Prøv vores nye quiz
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
En gammeldags kogebog
Et madmagasin
Internettet
Kogebog.dk
Jeg bruger ikke opskrifter, jeg kan selv
Jeg laver ikke selv mad
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...