Logo

Rochefort -

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede
 
Abbaye de Notre-Dame de Saint-Remy
Klostret ligger i byen Rochefort i provinsen Namyr i den sydøstlige del af Belgien. Det er grundlagt i 1230, og ølbrygning kan i hvert fald skrives tilbage til 1595. Klostret er det måske mest tillukkede og mest strenge af alle klostrene.
Der produceres kun 15.000 hl øl om året, fordetl på tre forskel­lige med henholdsvis rød, grøn og blå kapsel. Disse angives endvi­dere med tallene 6, 8 og 10 i de respektive farver og henviser til det gamle belgiske gradsystem:
 
Rochefort 6
Den mildeste Rochefort med en alkoholprocent på 7,5. Brunlig far­ve med blød og parfumeret krop. Let sødlig med mixture af frugt og urt, hvor maltens sødmen balancerer med den tilsatte kandis.
 
Rochefort 8
Mørk, dybrød farve med meget blød krop og kraftig, jordagtig, frugtagtig karakter. For at udvikle den dybe farve tilsættes mørk kandis, der samtidig forhøjer den cremede konsistens. 9,3% alko­hol! Meget aromatisk med frugt i retning af figner og klar sødme. Blandt "vin-freaks" bliver dette ofte betragtet som den største og bedste Trappistøl og måske en af de bedste øl overhovedet!
 
Rochefort 10
En rigtig prestige-ale på 11 ,3%! En sand majestæt med sin bor­deauxrøde, næsten sorte farve og kraftige beigefarvede skumhat. Kroppen er næsten Rødeagtig og aromaen kraftig, krydret med antydning af kandiseret frugt og mørk chokolade. På cafeen ved klostret bliver der serveret et lille stykke chokolade. til øllet, og den vil være passende til hvilken som helst chokoladedessert. Dette er en øl, der kræver sin gane, og man fornemmer klart, med hvilken andagt den er brygget!
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.066 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her