17 Court Street
Farversham
Kent ME13 7AX
England
Tlf. +44 1795 532206
Fax +44 1795 538907
WebHistorie om Shepherd Neame
Tre århundreder med enestående brygning.
Shepherd Neame´s historie begynder i 1698, da en borgmester fra Faversham, Kaptajn Richard Mars fra dt 5. havnemilitær, grunldlagde et bryggeri ovenpå en naturlig kilde i Court Street, senere kendt som North Street.
På det tidspunkt, var Faversham en ekspanderende havn, og havde allerede en bryg tradtition der gik helt tilbage til de 12te århundrede, da King Stephen grundlagde Benedictine Klostret kun få skridt fra det nuværende bryggeri. Det tog ikke lang tid for Cluniac Munkene at opdage at Faversham rene kildevand, kunne kombinereres med lokaldyrket maltbyg, til brygning af en udsøgt fin ale.
Tidligt i det 18nde århundrede afslører arkiverne at Richard Marsh bryggeri af en anselig størrelse og bestemt større end de 23 andre bryggerier i byen.
Da Marsh døde omkring 1727, blev bryggeriet overdraget til hans enke Mary og måske deres datter, Sylvester, som drev virksomheden indtil hendes død i 1741, i en alder af kun 24.
Ejerskabet til bryggeriet overgik herefter til Samuel Shepherd, en maltmester og tilhørende en prominent proprietærfamilie.
Med en voksende befolkning, blev faversham, en meget vigtigt bryggeri by, da Shepherd sønner Julius & John gik i partnerskab med deres far. Det var på dette tidspunkt, at familien begyndte at opkøbe pubber, hvoraf flere stadig er ejet af Shepherd Neame den dag i dag.
I 1789, købte Julius Shepherd en damp maskine fra Boulton & Watt, den første der blev installeret i et bryggeri udenfor london. Det revolutionerede produktionen - kværnet malt og pumpning af vand og øl rundt på bryggeriet - arbejde der tidligere blev udført af heste.
Som et resultat heraf, blev virksomhedens navn omdøbt til The Faversham Steam Brewery.
Julius Shepherd indgik i partnerskab med sine sønner og børnebørn indtil 1819, da virksomheden blev overdraget fuldt ud til hans barnebarn Herny.
Efterhånden som forskellige parntere købte sig ind i virksomheden, ændrede denne navn til Sherpherd & Hilton, Shepherd & Mares og til sidst, da John Mares døde den 28-årige Percy Beale Neame købte sig ind i 1864, Sherpherd Neame & Co.
I 1877, blev Percy Beale Neame eneaktionær, og for de næste 10 år arbejdede han samme med hans ældste søn Harry og hans brødre Arthur og Alick.
Unge Harry blev udlært som brygger, Arthur startede en tappeafdeling, og alick koncentrerede sig om vin og spiritus grenen af virksomheden.
Det var i slutningen af 1900-tallet at Court Street kontorerne blev udvidet til de kontorer der er i dag. Og opkøbet af pubber øgedes, så der på tidspunktet for Percy Neame´s død i 1913, var ejet 85 pubber.
Det efterfølgende år, blev Shepherd Neame et aktieselskab, og alle Percy´s 10 børn blev aktionærer.
Da Percy døde, havde han lagt grundstenen til nutidens mest succesfulde bryggerikoncern. Harry fortsatte med at drive virksomheden selv indtil 1925, da hans søn Jasper indtrådte i virksomheden og senere indtrådte hans yngre søn Laurie.
Jasper Neame blev formand i 1941 med Laurie som næstformand. Laurie overtog stillingen som direktør i 1961, da Jasper døde.
Under ledelse af Jasper og Laurie Neame, købte virksomheden MAson´s Brewery i Maidstone, inklusiv deres 50 pubber, da brødrene havde indset nødvendigheden af at opkøber flere udsalgssteder for deres øl.
I slutningen af 1940´erne, blev virksomhedens ejede brygninger værdiansat til £460.000, hvilket steg til £1 million efter købet af Mason´s. I 70´erne og 80´erne kom andre 112 pubber til, og ved udgangen af 90´erne, ejede virksomheden 264 pubber. I dag ejes mere end 360 pubber.
Den nuværende formand, Jasper´s søn Robert, trådte ind i virksomheden i 1956. I 1991, trådte hans søn til, og han er nu direktør - den femte generation ved roret.
Så 3 århundreder efter dets grundlæggelse, er Richard Marh´s bryggeri stadig en uafhængig familie virksomhed, som holder sig til sine kerneaktiviteter som Bryggeri og Pubdrift. Når Shepherd Neame går ind i 21nde århundrede, vil intet bryggeri gøre mere for at sikre at Kent´s brygtradition overlever og blomstrer i fremtidige generationer.