Logo

Abruzzo

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Abruzzo


Abruzzo: Vinregion i Italien, nærmere midten af Italien og mest kendt for Montepulciano d'Abruzzo

Abruzzo er et af de mest overskuelige områder i Italien. 90% af vinen produceres af kooperativer, men tallet er faldende...

 

Abruzzo er en midt-italiensk region. Den har et areal på 10.794 km² og har omkring 1,3 mio. indbyggere. Regionens hovedstad er L'Aquila. Abruzzo er inddelt i fire provinser: Aquila, Chieti, Pescara og Teramo. Regionen grænser mod nord til Marche, mod øst til Adriaterhavet, mod syd til Molise og mod vest til Lazio.

 


Kort over Abruzzo i Italien

 

Abruzzo er et af de mest overskuelige områder i Italien. 90% af vinen produceres af kooperativer, men tallet er faldende. Abruzzo har det højeste høstudbytte i Italien. Hele 108 hl/ha produceres der, hvor landsgennemsnittet er 69 hl/ha. I Bordeaux er grænsen omkring 45 hl/ha og ofte lavere. De høje høstudbytter resulterer i meget store mængder vin fra et lille areal. Langt de fleste af vinene er derfor kønsløse og intetsigende. Men som så mange andre steder i Italien, spirer der også nye og innovative producenter frem i Abruzzo. Kan man finde frem til dem, får man god vin til en lav pris. Men indtil det generelle billede vender, er det stadig den masseproduceret bulk-vin der tegner Abruzzons image udadtil, hvilket er det helt store problem.

 

Den traditionelle vin i Abruzzo er lavet på druesorten Montepulciano, der også går under navnet Montepulciano a'Abruzzo. Det er en rustik vin, der nemt bliver lettere kogt og tung. Men hvis der fokuseres på kvalitet, kan der sagtens komme god vin ud af det. Faktisk fremragende vin! I takt med at resten af Syditalien er ved omlægge produktionen fra kvantitet til kvalitet, er flere og flere producenter i Abruzzo begyndt at interessere sig for områdets potentiale. Høstudbytterne sænkes og som i resten af landet, eksperimenteres der i stigende grad med internationale druesorter. Det er især Cabernet Sauvignon og Merlot der satses på. Her kan der potentielt være tale om et helt nyt Toscana-eventyr.

 

Områdets overskuelighed begynder at blive et problem. Forskellen mellem den nye seriøse vin og den traditionelle, øges hastigt. Der bliver derfor i stigende grad behov for at kunne skelne mellem godt og skidt - og ikke mindst at der sættes nye skærpede krav til høstudbytterne. Trebbiano d'Abruzzo dækker alt hvidvin, mens Montepulciano d'Abruzzo dækker alt rødvin. Problemet med denne simple opdeling er, at områderne næsten dækker det samme hele Toscana! Det er meget svært at sige noget generelt om så stort et område, hvilket kun gør det mere besværligt for de seriøse producenter, at få vendt Abruzzos image.

 

Druesorter i Abruzzo:

Bombino Bianco, Montepulciano, Montepulciano d'Abruzzo, Sangiovese, Trebbiano Abruzzese, Trebbiano Toscano

 

Årgangstabel for Abruzzo


Abruzzo

Årgangstabellen viser, hvor god kvaliteten generelt er for området, for det pågældende år. Jo højere en score, jo bedre er årgangen.

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her