Logo

Crozes-Hermitage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Crozes-Hermitage


Vinområde fra det nordlige Rhône uden om det bedre Hermitage. Der produceres både røde og hvide vine - mange i en rigtig god kvalitet til en rimelig penge.


Mellemklasse appellation fra den nordlige Rhônedal: Drue: Syrah.

Crozes-Hermitage er det største vinområde i det nordlige Rhône med et dyrket areal på 12.000 hektarer. Crozes-Hermitage ligger på den østlige del af Rhône-flodem og omslutter Hermitage. Men bortset fra at navnet Hermitage går igen i begge distrikter, kan de to områder ikke sammenlignes. Crozes' vine når ikke Hermitage's højder. Det bedste område i Crozes er det, der ligger nord for Hermitage.

Der fremstilles dog udmærket vin i Crozes-Hermitage og flere producenter er begyndt at tage området mere seriøst. Der fremstilles dog også megen ligegyldig vin, der ikke er prisen værd. Især Alain Grillot har gjort meget for at hæve kvaliteten i Crozes og også Chapoutier op Jaboulet fremstiller gode vin fra området.

De røde vine, der står for 90% af produktionen, fremstilles på Syrah. Vinene er dybe med en klar farve, let krydrede med lidt garvesyre og en god længde. Vinene kræver typisk en dekantering eller bør åbnes et par timer før servering. De er gode til f.eks. fjerkræ og enkle retter. De bedste vine kan holde 5-10 år.

De hvide vine fremstilles på Marsanne og Roussanne. De har en lys gul farve og en duft af blomster. Det er tørre og rige vine. De passer godt til fisk, f.eks. fanget i Rhône-floden... De fleste af de hvide vine skal drikkes unge.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.526 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her