Ostindisk bowle med forskellige frugter smager lige pragtfuldt på alle årstider - til 8-10 personer.
1 citron
1 appelsin
6 skiver ananas (fra dåse)
2 1/2 dl (200 g) sukker
6 cl cognac
6 cl Cointreau
1 1/4 dl ananassaft (fra dåse)
6 cl madeira
1 fl. rhinskvin
2 fl. champagne
Stil vin og champagne til afkøling.
Skræl citron og appelsin.
Skær frugterne i skiver og pil alle kærner ud.
Lad ananasskiverne dryppe af på en si (gem saften) og skær dem i små stykker.
(Man kan også købe ananasstykker på dåse).
Læg alle frugterne i en glasbowle.
Drys sukkeret over.
Lad det trække, til alt sukkeret er opløst (ca. 45 minutter).
Hæld cognac, Cointreau, madeira og ananassaft i bowlen.
Lad bowlen trække koldt ca. 2 timer.
Tilsæt vin og champagne lige før serveringen.