Hjemmebagte mørdejssaltstænger er lækre til et glas vin eller en cocktail - Barsnack
Portion: 60 stk. Forarbejde: 30 min. Tilberedningstid: 30 min,
4 dl (250 g) mel
1 knsp. bagepulver
salt
5 spsk. mælk
125 g smør/margarine
Pensling:
1 æggeblomme
2 spsk. mælk
groft salt
Hæld mel og bagepulver i en skål.
Smørret smuldres heri og dejen samles med mælken.
Ælt den sammen til en ensartet dej, der lægges i køleskabet en halv time.
Tag dejen ud og rul den ud på et melet bord.
Ikke alt for tyndt.
Snit dejen ud i stænger, der snos.
Læg dem på en smurt bageplade eller bagepapir.
Pisk æggeblomme og mælk sammen.
Stængerne pensles med denne blanding og drysses med groft salt.
Bag dem i ovnen ved 200 i ca. 15 minutter.
Tag saltstængerne ud og lad dem afkøle på en bagerist.