Enkel og sofistikeret kanape, der også kan serveres på
minitoast, eller blot på en tandstik til at dyppe i den varme sauce.
20 KANAPEER FORBEREDELSE: 15 minutter TILBEREDNING: 20
minutter
# DU SKAL BRUGE:
2 oksebøffer (450 g) af tyksteg/filet/mørbrad
salt og friskkværnet peber
1 spsk olie
150 g butterdej (evt. færdigkøbte plader)
1 æggeblomme (rørt med lidt vand til pensling)
En klejnespore eller et lille glas til udstikning
SAUCE MED ENEBÆR OG WHISKY
1 lille løg (skrællet og finthakket)
En klat smør
4 enebær
1 dl piskefløde
3 spsk whisky
friskklippet purløg til pynt
*
SÅDAN GØR DU:
Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft 180 °C)
Lad kødet få stuetemperatur, pensl med olie, drys med salt og
peber og lad det trække i fem minutter.
Udrul butterdejen og skær den i 20 små cirkler med klejnesporen.
Du kan også trykke cirklerne ud med et lille glas.
Læg dejcirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir, prik
dem overalt med en gaffel og pensl med æg.
Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 12 minutter, til de er
luftige, gyldne og skinnende.
Opvarm en slip-let-stegepande og steg bøfferne ved høj varme
i tre minutter på hver side.
Fjern dem fra varmen, pak dem ind i stanniol og lad dem
hvile et par minutter.
Skyl stegepanden og smelt derefter smørret.
Lad løget svitse, til det er gennemsigtigt.
Tilsæt enebær og skru op for varmen.
Tilfør whisky og lad det simre i to minutter.
Hæld derefter fløden ved og smag til med salt og peber.
Når saucen er tyknet, er den klar til servering.
Placer de luftige butterdejscirkler på et fad og hæld en tsk
whiskysauce over hver.
Top med en skive oksekød.
Pynt med purløg og server straks.
___________________________________