En smuk kanape, der imponerer med sin perfekt krydrede smag
af årstidens krydderier fra whisky.
Ønsker du i stedet at lave en sød kanape, kan skimmelosten
udskiftes med whisky/ appelsin-creme.
30 KANAPEER FORBEREDELSE: 15 minutter TILBEREDNING: 35
minutter
# DU SKAL BRUGE:
50 ml whisky
2 dl appelsinjuice
200 g sukker
7 dl vand
1 kanelstang
½ tsk muskatrød
4 faste pærer (skræl, halver på langs og fjern kernehuset)
250 g (blå) skimmelost (en blød variant)
4-5 små julesalat (helst røde, til at servere kanapeen i)
Valnødder og honning til drys for ekstra smag
*
SÅDAN GØR DU:
whisky, appelsin- juice, sukker, vand, kanelstang og muskatnød
bringes i kog ved medium varme.
Rør til sukkeret er opløst.
Tilsæt de halve pærer og bring blandingen i kog igen.
Skru ned for varmen og lad det simre uden låg, indtil
pærerne er møre (ca. 20-25 min.).
Tag derefter pærerne op, dæk dem til og lad dem afkøle.
Lad evt. resten af væsken koge videre i en halv times tid, indtil
den er kogt ind til en sød whisky/appelsin-sirup.
Skær osten i tynde, firkantede skiver.
Placer julesalatbladene på et fad, læg en skive pære på hver
og derefter et stykke ost.
Drys med valnødder, dryp med honning eller whisky/appelsin-sirup
og server.
___________________________________