Logo

Hjemmelavet æblesaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
ca. 2 liter

1 l vand
1 l sukker
1 1/2 kg æbler
1 vaniljestang
2 stykker hel kanel
skal og saft af 2 citroner
3 spsk citronsyre

Skyl æblerne godt og skær dem i både - lad kernehusene være, de giver ekstra smag. Børst citronerne grundigt under rindende vand. Skræl dem med en kartoffelskræller og sørg for ikke at få noget af den hvide, bitre del af skallen med.

Skær vaniljestangen op på langs. Lad vandet koge op i en stor gryde sammen med sukker, vaniljestang, kanel og citron (saft og skal). Tilsæt æblerne og citronsyren og lad det småkoge i 15 min.Tag gryden fra varmen og lad æblesaften trække under låg og på køl i mindst 1 døgn.
Si saften og hæld den på omhyggeligt rensede flasker. De skal opbevares i fryseren, så de må ikke være mere end 3/4 fyldt. Eller lav "isterninger" af saften, og server dem direkte i glas med vand.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.493 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her