1 drink
#
1 let sammenpisket æggehvide
sukker
8 cl hvid rom
4 cl appelsinjuice
4 cl limesaft
knuste isterninger
cocktailbær til pynt
ananasstykker til pynt
appelsinskiver til pynt
*
Dyp kanten af glasset i sammenpisket æggehvide og
derefter i sukker.
Hæld rom, appelsinjuice og limesaft i en shaker og
ryst det godt.
Kom isen i glasset og hæld cocktailen over.
Pynt med cocktailbær, ananas og appelsinskiver og
server med sugerør.
Den overjordiske Mal Tai
Mai Tai blev skabt af Vic Bergeron i 1944 på hans polynesisk-inspirerede bar i Oakland. Han ønskede ikke, at diverse frugtjuicer skulle overdøve de 6 centiliter J. Wray Nephew Jamaicarom, han skænkede som basis for sin drink. l stedet tilsatte han 1,5 centiliter fransk orgeat sirop (en mandelsmagende koncentreret saft), 1,5 centiliter appelsin Curacao, 3/4 centiliter kandis og saften fra en lime. Hans kunde Carrie Wright fra Tahiti var den første, der smagte hans kreation, og hendes kommentar var: "Mai tai...roe ae!" (Tahitisk for "Overjordisk...den bedste!").
Mai Tai drinken b!ev berømt, og modsigende historier om dens oprindelse irriterede Bergeron så meget, at han i 1970 fik fremskaffet en edsvoren dokumentation fra Mrs. Wright, der bekræftede, at han var skaberen af cocktailen.