1 drink
#
6 spæde mynte kviste
1 tsk sukker-sirup
(se nedenfor)
knust is
12 cl Bourbon whisky
1 kvist mynte til pynt
*
Hæld myntekvistene i et afkølet sølvkrus
eller et højt glas. Tilsæt sukker-sirup.
Knus mynten med en teske og
rør den sammen med siruppen.
Fyld op med knust is, hæld whisky over isen og
rør, til der dannes dug på kruset (eller glasset).
Læg en serviet om kruset (eller glasset) og
pynt med 1 mynte kvist.
Sukker-sirup
Sirup lavet på sukker kan erstatte sukker
i cocktails og give dem mere krop.
Den kan købes, men det er lige så nemt
at lave den selv:
Kom 3 spsk strøsukker og 4 spsk vand i
en lille kasserolle og rør over svag varme,
indtil sukkeret er opløst.
Bring det i kog og kog det uden at røre i 1-2 min.
Opbevares i en helt ren flaske i køleskabet
op til 2 måneder.
At lave en perfekt julep tager tid. Den bør
egentlig serveres i et meget afkølet sølvkrus.
Der skal kun bruges knust is, og man må ikke
berøre kruset under tilberedningen, for så
ødelægges duglaget. Hvis man ikke er i besiddelse
af et sølvkrus, kan man anvende et højt glas.