Logo

Aarhus Bryghus Forårsbryg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Aarhus Bryghus
Brygget for første gang:
Type: Stærk pilsner
Alkohol: 7,0 %
Flaskestørrelse:
Forhandles af:
Pris ca:
 
Denne perlende stærke pilsner er klar og strågul med et luftigt, hvidt skum, der har en lang holdbarhed. Duften er frisk af frugt og forårsblomster, og den milde, fyldige smag har en let bitterhed og søde toner af karamel. Den afrundes af en kort bittersød eftersmag.
Forårsbryg fra Aarhus Bryghus minder stilmæssigt om en tysk Dortmunder eller en Dobbelt Bock, og bryggeriet har tænkt den lyse øl som en forårsbebuder, der kan nydes til synet af de første spirende forårsblomster. Der er anvendt en rundhåndet dosering af tysk Perle aromahumle, og det er netop blomsterne fra humleplanten, der giver øllet bitterhed, fylde og aroma. Forårsbryg er brygget på pilsnermalt, sukker, karamelmalt og krydret med aromahumle, tilsat både tidligt og sent i processen. Karamelmalten giver lidt sødme, som balanceres af en temmelig rundhåndet dosering af aromahumle. Dog bliver øllen aldrig besk, idet aromahumle fylder meget i munden uden at give en grov bitterhed. Med den store dosering af humle er der til gengæld holdt igen med kulsyreindholdet, så man får en mild smag. Endelig er øllet gæret ved en forholdsvis høj temperatur for at fremelske de frugtagtige aromaer, der sammen med aromahumlen giver en duft at forårets blomster. Forårsbryg egner sig perfekt til påskefrokostens lyse retter, såsom æg og rejer eller fisk i alle afskygninger. Den nydes bedst ved cirka 8°C, og bør drikkes af et glas på stilk.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 733 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her