Du er her:
Forside
>
Søgning
> Dampfbier
Dampfbier
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du laver drinks
Bryggeri: 1. Dampfbierbrauerei Zwiesel
Brygget for første gang:
Type: Ale
Alkohol: 5%
Flaskestørrelse: 50 cl.
Forhandles af:
Pris ca:
Ved århundredeskiftet var hvede og humle et sjældent råstof i Bayern. Wolfgang Pfeffer bryggede dog til trods for dette en fremragende overgæret øl 'Dampfbier'. Han brugte ingen hvedemalt, men udelukkende bygmalt med en let brunlig farve. Der skulle naturligvis spares på den kostbare humle. Forgæringen med overgær, foregik hurtigt i åbne trækar ved temperaturer fra 18 til 20°C. Dette medførte en kraftig kulsyreudvikling, der dannede store gasbobler ved i skumlaget over væsken. Disse bobler brast far tid til anden og gav indtryk af at 'øllet damper'. Navnet 'Dampfbier' (dampøl) var født. Efter forgæringen blev øllet fyldt på store lagerfade af træ. Disse fade stod i de dybe kældre, hugget ud i klippen, der anvendes i produktionen den dag i dag. Udluftningsskakterne er hugget ud i klippen gennem 10 meter jord og klippe. Skakterne er blevet sikret med en tør-mur. Disse kan stadig beses ved indgangen til det historiske oplevelsesbryggeri. I anledning af bryggeriets 100 års jubilæum i 1989 blev dampøllet igen brygget efter overleverede opskrifter fra Wolfgang Pfeffer. Det modnes stadig i de gamle, dybe klippekældre.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Drinksbog
Opret din egen Drinksbog
Send drink til en ven
Feedback
Gem denne opskrift til mine Drinkskort
Forrige: Damn-Your-Eyes
Næste: Dana Hvidtøl
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
2
stemmer)
Siden er blevet set 1.623 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra drikkeabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Drinksbog
×
Min Drinksbog
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Drinksbog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Drinks
Øl
Spiritus
Vin
Kolde drikke
Varme drikke
Vin Quiz
Min bar
Bowle/punch
Drinkskort
Hjemmebryg
Snacks
Drikkeviser
Alkohol test
Ordbog
Tøm barskabet
Alkoholfri
Amerika
Barudstyr
Bitter
Bowle og punch
Campari
Cocktails
Cognac brandy
Danmark
Fitness
Fizz
Frankrig
Gin
Hedvin
Holland
Hvidvin
Italien
Juice og smoothies
Kaffe
Kakao
Kolde drikke
Likør
Longdrinks
Mexico
Mousserende vin
Pernod
Rom
Rosévin
Rødvin
Shots
Snaps
Spanien
Spiritus
Te
Tequila
Varme drikke
Velkomstdrinks
Vin quiz
Vodka
Whisky
Øl
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Jobart
Total udrikkelig, men bedste navn jeg nogensinde er stødt på. Har lidt samme frygtindgydende energi som en Gonser(Monster +...
Bodil
Hej Vi har en marcanta dark dansk frugtvin. Nogle der ved hvornår den er fra?
Hardy
Har lige smagt denne gudedrik, den smagte pragtfuld. Men hvor længe skal den trække - før den skal sies ? Bh H
Anita Stenstrop
Jeg eksperimenter med at lave syp. Er vinterbader og vi får os en hjemmelavet syp efter vores dyp i vandet.
Ved du alt om vin og drikke?
Prøv vores nye quiz
Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.
Det er OK.
Det er ikke OK.
Det skal sænkes til 100 mil.
Det skal sænkes til 75 mil.
Kongehuset skal afvikles
Foreslå nyt svar
Send nyt svar
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...