Oprindelse: Italien, Veneto, Valdobbiadene
Type: Mousserende tør hvidvin, 11,5 % vol.
Drue: Prosecco
Pris: under 100
Drikkes: flasker på markedet skal drikkes nu
Col Vetoraz-kælderen ligger lige midt i proseccoland i Santo Stefano di Valdobbiadene. Dette område i provinsen Treviso (nord for Venedig) er kendt for at producere, hvad der synes at være den obligatoriske aperitif i Italien, nemlig prosecco, som er et godt eksempel på god vin til hverdagsbrug. Smil, lad proppen springe, og vær glad.
Prosecco er en af de få vine i Italien, der er opkaldt efter en druetype. Faktisk består den færdige prosecco ofte af en blanding af også andre druetyper. Dens hyppigste følgesvend er verdiso sammen med perera og boschera, men små mængder pinot blanc og chardonnay kommes også nogle gange i blandingen. Anden gæring af vinen er efter charmatmetoden (på tryktank), hvilket minimerer tiden mellem produktion og salg. Dette gøres for at bevare de primære dufte, hvilket er essensen af prosecco.
Denne ekstra tørre udgave af Col Vetoraz med en antydning af mere sukker, end man forventer i en mousserende vin, byder på en delikat pære- og ferskenagtig friskhed og indrammes af den let sødlige mund og den cremede mousse.
✅ Her er drikkeABC.dk med nemme opskrifter til din
bar, - prøv selv Drinks, Spiritus, Kolde drikke, Varme drikke, Vin Quiz, Bowle/punch, Snacks, Drikkeviser, Alkohol test, Tøm barskabet
Få succes som bartender
med drikkeABC.dk. Vi hjælper dig med de bedste opskrifter.
----------- ooo OÔO ooo -----------