Et glas champagne eller et glas vin er godt - men ikke fantasifuldt. Og her er charmen ved at mixe: Med drinksopskrifter fra drikkeABC.dk opnår du noget ekstra
Til 4-6 personer
#
5 spsk sukker
5 spsk vand
500 g udstenede skyggemoreller eller kirsebær
12½ cl hvid portvin
2 flasker rosévin
1 flaske mousserende vin
Mynteblade
*
Sukker og vand bringes i kog.
Lad det simre to minutter.
De frosne kirsebær tilsættes og omrøres.
Hældes i en punchebowle.
Portvin hældes over.
Blandingen skal trække tre timer.
Toppes op med godt afkølet rosévin og
mousserende vin.
Pyntes med mynteblade.
INFO: Morello er en kultivar af mørkerøde surkirsebær, dvs
kopier af et individuelt træ som propageres ved podning. På dansk findes også
begrebet "moreller"; det virker sandsynligt at dette oprindeligt har
henvist til kultivaren "Morello", eller eventuelt fra surkirsebærs
alternative navn "skyggemorel".