Et glas champagne eller et glas vin er godt - men ikke fantasifuldt. Og her er charmen ved at mixe: Med drinksopskrifter fra drikkeABC.dk opnår du noget ekstra
1 drink
#
3 flasker rødvin
1/2-1 flaske rom med høj alkoholprocent
1 sukkertop
6 hele kryddernelliker
1 stang kanel
Appelsin- og citronskal
*
Rødvin, nelliker, kanel stang, appelsin- og citronskal
opvarmes i en kobbergryde eller en gryde i rustfrit stål.
Den stilles på en rechaud eller et fyrfad.
Tang med sukkertop lægges over gryden.
Sukkertoppen vædes med rom og antændes.
Der hældes fortsat rom over sukkertoppen med en øseske,
til den er smeltet helt.
Punchen omrøres godt. Krydderier fjernes.
Serveres i ildfaste glas.
Tips: Den brændende punch er ikke blot meget
stemningsfuld
(sluk lyset, når du antænder rommen), men også en »stærk« sag.
Rødvinen kan erstattes med udpresset saft af appelsiner og
citroner, hvis du ønsker at nedsætte promillen.
En
sukkertop er fast krystalliseret sukker i kegleform. I Danmark er sukkertoppe forsvundet
fra dagligvarehandelen. De udgik af produktion i Danmark og Sverige i 1940'erne.
Man
begyndte at lave meget mindre sukkertoppe, som kunne sælges enkeltvis til kunderne.
Omkring 1940 begyndte man i Danmark og Sverige at findele sukkeret (melis), og sukkertoppene
forsvandt ud af dagligvarehandlen. Sukkertoppe er stadig almindelige i Tyskland.