Disse enkle former for pynt får drinksene
til at se raffinerede ud.
Spiral af citrusskal
Brug en lille skarp kniv eller kartoffelskræller og
skræl en lang tynd strimmel af skallen.
Skæres i smalle strimler. Placer skallen på
glassets kant, så den hægter sig fast.
Knude af citrusskal
Brug en lille skarp kniv eller kartoffelskræller og
skræl en lang tynd strimmel af skallen.
Skær så i smalle strimler. Bind strimlerne til knuder,
dette frigør duft og smag fra citrusolien i skallen.
Kommes straks i drinken.
Chokoladespåner
Bred smeltet chokolade ud på en kold flade
(fx marmor) og lad det stivne.
Træk så med en skarp kniv over overfladen af
chokoladen for at lave spåner.
Man kan også bruge en kartoffelskræller langs
siden af et stykke chokolade.
Ananasblade eller andre grønne urter
Brug en lille skarp kniv, lavet lille snit indtil
bunden af ananasbladet.
Placer bladstykket på kanten af glasset.
Krøllet chili
Brug en lille skarp kniv, skær et kryds i bunden
af chilien.
Kom chilien i en skål med isvand, lad det stå i
5 min. Dryppes godt af.
Placer den krøllede chili på kanten af glasset.
Salt- eller sukkerkant på glasset
Gnid kanten af glasset med et stykke
citron eller lime, indtil den er fugtig hele
vejen rundt. vend glasset og dyp det i en
underkop med salt eller sukker. Ryst
glasset for overflødigt salt eller sukker.