Brug en god Cava, men drinken kan narturligvis også laves på Cremant eller Champagne.
#
1 flaske god Cava, fx 97 Agusti Torello, Gran Reserva
200 g æggehvider.
1 1/2 dl solbærsirup (Creme de cassis)
1 1/2 dl sukkerlage (1 1/2 dl vand kogt op med 1 spsk. rørsukker)
Barudstyr: 1 sifon med 2 gaspatroner
*
Den kolde sukkerlage blandes med solbærlikør og æggehvider.
Hæld massen på sifon og luk godt.
Tilsæt 2 gange gaspatroner.
Gassen pumper luft i massen, så den bliver cremet og silkeblød.
En stor gryde vand sættes i kog, og sifonen kommes i gryden, så vandet dækker den halvt.
Tag gryden fra varmen, og lad sifonen stå og trække varme ca. 15 minutter.
Når sifonen har trukket færdig, rystes den godt igennem.
Champagneglas fyldes 3/4 op med Cava og "toppes" op med sifonen.
Dette gøres lettest ved først at sprøjte noget solbærmasse ud i en skål og derefter ske solbærmassen op i glasset.
Info: Sifon er en trykluftsflaske (eller alu-beholder), der er blevet ret moderne (igen) i de senere år. Den kan bruges til mange forskellige ting. og der følger som regel et opskriftshæfte med ved køb.