Oprindelse: Italien, Veneto
Type Tør rødvin, 14% vol.
Drue: Corvina veronese
Pris: 200-500kr.
Drikkes: til 2015
Familien Allegrini har siden det 16. årh. været en stolt og driftsikker fortolker af druerne i Valpolicella. Giovanni Allegrini var vidt og bredt anset som en af de første i Valpolicella-området, der fokuserede på kvalitetsproduktion. Hans børn sigter tydeligvis efter det samme. La Poja er en vin, der udelukkende produceres på corvina veronese-druer, den mest ansete sort i Valpolicella DOC. Vinen var en nyskabelse, fordi vine udelukkende lavet på en enkelt druesort ikke tidligere var produceret.
Farven på 1997'eren er meget dybt rubinrød med noget let granatrødt i kanterne.
I næsen er den tæt og krydret med frugtige toner, der er fuld af mørke sommerbær. Når man tager årgangens varme i betragtning, skulle man forvente at finde nogle marmeladelignende frugtaromaer, men heldigvis findes der ikke antydningen af dem. I stedet for at være modnet til frugtkompot har næsen mynteagtige, balsamiske antydninger, der giver indtryk af at være den naturlige forlængelse af de stadig fyldige, primære aromaer. I munden er den eksklusiv, rund og fløjlsblød, og gradvist afsløres en betagende smagspalet. Der er god dybde og en lang, krydret, men stadig skarpt fokuseret afslutning. AS
--