
Et fad anvendes til opbevaring og modning af vin. Det er oftest lavet af egetræ, men kan også være andre træsorter. Størrelsen på fadene varierer meget fra område til område, men det mest kendte er nok Barrique, en fra Bordeaux på 225 liter. Nedenfor gengives nogle af navnene på fadene samt hvor de oftest anvendes:
Banel - 188 liter (Californien)
Barrique - 225 liter (Bordeaux og mange andre steder)
Butt - 500 liter (Sherry)
Feuilette - 136 liter (Chablis)
Foudre - 1.000 liter (Alsace, Rhône)
Fuder - 1.000 liter (Mosel)
Halbstück - 600 liter (Rhein)
Pièce - 212 liter (Beaujolais), 228 liter (Bourgogne), 200 liter (Champagne)
Pipe - 530 liter (Portvin)
Tønde af træ, hyppigst egetræ. Almindelige størrelser går fra 225 liter til flere tusinde liter. Når vinen fadlagres, afgives smagsstoffer og garvesyre til vinen. Virkningen er tydeligere jo yngre fadet er, og vinen påvirkes selvfølgeligt også mere jo længere fadlagringen varer.