Oprindelse: Italien, Veneto, Valdobbiadene
Type: Mousserende tør hvidvin, 11 % vol.
Drue: Prosecco 97 %, chardonnay 3 %
Pris: under 100 kr.
Drikkes: flasker på markedet nu skal drikkes inden for 1-2 år
I 1920 købte de nuværende ejeres bedstefar, Abele Adami, en smuk vinmark fra grev Balbi Valier. Dette blev begyndelsen på Huset Adami og dets gode proseccovine. Det viser sig, at proseccodruen oprindeligt kom fra provinsen Trieste i den fjerne, nordøstlige del af Italien på grænsen til Slovenien, hvor den lokalt kaldes glera. Ikke desto mindre er det i provinsen Treviso, at druen bedst er blevet forstået. Det var her, man først producerede den smukke, tørstslukkende, ukomplicerede vin med frugtsmag, der er elsket af så mange.
Adami Bosco di Gica er lavet næsten udelukkende på prosecco. En lille procentdel chardonnay bruges til at give den endelige blanding mere dybde. Men man skal ikke lade sig snyde af de champagneformede flasker og tro, at prosecco er en vin, der skal bruges ved festlige lejligheder til at skåle i. Denne vin er som skabt til at forkæle sig selv med i hverdagen. Åbn den ved uventede gæster, eller opdag dens alsidighed, og drik den til parmaskinke og melon - denne kombination garanterer afhængighed af vinen, og man vil med sikkerhed vende tilbage til den. AS
--