Et glas champagne eller et glas vin er godt, men ikke
alkoholfrit. Og her er charmen ved at mixe bowler og punche fra drikkeABC.dk –
de findes også uden alkohol
Til 6-8 personer
#
2 flasker klar pærejuice (se tips)
Friskrevet ingefær eller citronmelisse
5 tsk assam-te
¼ l vand
3-4 spsk rørsukker
2 spsk citron- eller limesirup
Saft af 2 citroner
2-3 flasker danskvand
250 g friske eller dybfrosne brombær
*
En flaske isafkølet pærejuice blandes med
ingefær eller finthakket citronmelisse.
Hældes i en iskuglepose, der lægges i fryseren.
Teen overhældes med spilkogende vand.
Den skal trække ca. fem minutter.
I mellemtiden røres rørsukker, citron- eller limesirup
og citronsaft sammen.
En håndfuld pære-iskugler kommes i en si.
Den færdige te hældes over dem i sukkerblandingen.
Blandes godt.
Væsken hældes gennem si i en punchebowle.
Spædes op med den anden flaske pærejuice
og danskvand - begge
dele isafkølede.
Resten af pære-iskuglerne og brombærrene
kommes i bowlen.
Punche bowlen stilles på knust is.
Tips: Bowlen kan ligeledes laves
med hindbær eller pærer fra dåse.
Alt efter smag og anledning kan pærejuice
erstattes med 8 til 10 cl appelsinlikør og hvidvin.