Du er her:
Forside
> Jacobsen Coffee Mint Stout
Jacobsen Coffee Mint Stout
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du laver drinks
Bryggeri: Husbryggeriet Jacobsen
Brygget for første gang:
Type: Porter og Stout
Alkohol: 8,0 %
Flaskestørrelse:
Forhandles af:
Pris ca:
Denne stout har en kulsort farve og et tæt, nøddebrunt skum med blonder. Aromaen er præget af sveske, chokolade, kaffe og mint. Øllet har en velafstemt bitterhed og en moderat fyldighed samt en lang kølende eftersmag.
Jacobsen Coffee Mint Stout er velegnet til chokoladedesserter, til kaffen, til marinering eller blot som meditationsdrik. Med denne øl giver Husbryggeriet Jacobsen deres bud på en rigtig vintervarmer med bl.a. sort byg, frisk pebermynte og Bourbon kaffe. Den sorte byg, som er uden skal, kommer fra bryghusets forsøgsgård på Fyn. Byggen bliver 4-6 uger før høst langsomt sort og frembringer, efter skånsom ristning af maltet på Carlsberg Forskningslaboratorium, en dejlig kaffearoma. For at gøre øllen mere kompleks har bryghuset fundet en kaffesort, der udover at bidrage med en kaffearoma også giver chokoladeagtige duftelementer. Kaffesorten er Bourbon fra det Nicaraguanske kaffekooperativ Laureno Flores. Den er fundet via samarbejde med Jacob Andersen fra Kaffeklubben og ristet via Søren Sylvest/Peter Dupont fra Estate Coffee. De tilsatte tørrede og friske pebermynteblade gør øllet mindre tungt og derfor lettere drikkeligt, hvilket netop også adskiller en stout fra en porter. Til øllet har Husbryggeriet Jacobsen brugt otte forskellige malte - heriblandt den sorte ristede byg, brun malt, mørk og lys hvedemalt samt Golden Promise Pale Ale malt. På humlesiden har de brugt engelske humletyper - bl.a. Fuggle som aromahumle. Til førstegæringen har bryghuset anvendt en engelsk ale-gær, som giver øllet en frugtig karakter. Øllet er gæret varmt ved 22°C. For at dæmpe kaffen en smule er der sammen med den 94°C varm-ekstraherede Bourbon-kaffe tilsat muscovadosukker og en vingær for at fremelske vinøse elementer i øllet. Afslutningsvis er øllet nænsomt filtreret og tappet. Jacobsen Coffee Mint Stout bør nydes ved 10-12°C.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Drinksbog
Opret din egen Drinksbog
Send drink til en ven
Feedback
Gem denne opskrift til mine Drinkskort
Forrige: Jacobsen Camomile Dubbel
Næste: Jacobsen Golden Christmas Ale
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
3
stemmer)
Siden er blevet set 2.229 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Fynsk Forår
• Staropramen Granât Eksport
• Gulpener HerfstBock
• The Brakspear Brewing Company - Bryggeri
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra drikkeabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Drinksbog
×
Min Drinksbog
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Drinksbog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Drinks
Øl
Spiritus
Vin
Kolde drikke
Varme drikke
Vin Quiz
Min bar
Bowle/punch
Drinkskort
Hjemmebryg
Snacks
Drikkeviser
Alkohol test
Ordbog
Tøm barskabet
Alkoholfri
Amerika
Barudstyr
Bitter
Bowle og punch
Campari
Cocktails
Cognac brandy
Danmark
Fitness
Fizz
Frankrig
Gin
Hedvin
Holland
Hvidvin
Italien
Juice og smoothies
Kaffe
Kakao
Kolde drikke
Likør
Longdrinks
Mexico
Mousserende vin
Pernod
Rom
Rosévin
Rødvin
Shots
Snaps
Spanien
Spiritus
Te
Tequila
Varme drikke
Velkomstdrinks
Vin quiz
Vodka
Whisky
Øl
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
drikkeABC.dk
Hej Sus, Malus sargentii hedder også Sargentæble. Følg opskriften ovenfor: Paradisæblesnaps.
Sus
Hej, har røde bær af Malus sargentii, kan jeg lave kryddersnaps af dem også? Bærerne er modne og kan lukkes fra træet, som er 3 m...
Bodil
Hej Vi har en marcanta dark dansk frugtvin. Nogle der ved hvornår den er fra?
Hardy
Har lige smagt denne gudedrik, den smagte pragtfuld. Men hvor længe skal den trække - før den skal sies ? Bh H
Ved du alt om vin og drikke?
Prøv vores nye quiz
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
En gammeldags kogebog
Et madmagasin
Internettet
Kogebog.dk
Jeg bruger ikke opskrifter, jeg kan selv
Jeg laver ikke selv mad
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...