Logo

Jacobsen Coffee Mint Stout

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Husbryggeriet Jacobsen
Brygget for første gang:
Type: Porter og Stout
Alkohol: 8,0 %
Flaskestørrelse:
Forhandles af:
Pris ca:
 
Denne stout har en kulsort farve og et tæt, nøddebrunt skum med blonder. Aromaen er præget af sveske, chokolade, kaffe og mint. Øllet har en velafstemt bitterhed og en moderat fyldighed samt en lang kølende eftersmag.
Jacobsen Coffee Mint Stout er velegnet til chokoladedesserter, til kaffen, til marinering eller blot som ”meditationsdrik”. Med denne øl giver Husbryggeriet Jacobsen deres bud på en rigtig ”vintervarmer” med bl.a. sort byg, frisk pebermynte og Bourbon kaffe. Den sorte byg, som er uden skal, kommer fra bryghusets forsøgsgård på Fyn. Byggen bliver 4-6 uger før høst langsomt sort og frembringer, efter skånsom ristning af maltet på Carlsberg Forskningslaboratorium, en dejlig kaffearoma. For at gøre øllen mere kompleks har bryghuset fundet en kaffesort, der udover at bidrage med en kaffearoma også giver chokoladeagtige duftelementer. Kaffesorten er Bourbon fra det Nicaraguanske kaffekooperativ Laureno Flores. Den er fundet via samarbejde med Jacob Andersen fra Kaffeklubben og ristet via Søren Sylvest/Peter Dupont fra Estate Coffee. De tilsatte tørrede og friske pebermynteblade gør øllet mindre tungt og derfor lettere drikkeligt, hvilket netop også adskiller en stout fra en porter. Til øllet har Husbryggeriet Jacobsen brugt otte forskellige malte - heriblandt den sorte ristede byg, brun malt, mørk og lys hvedemalt samt Golden Promise Pale Ale malt. På humlesiden har de brugt engelske humletyper - bl.a. Fuggle som aromahumle. Til førstegæringen har bryghuset anvendt en engelsk ale-gær, som giver øllet en frugtig karakter. Øllet er gæret varmt ved 22°C. For at dæmpe kaffen en smule er der sammen med den 94°C varm-ekstraherede Bourbon-kaffe tilsat muscovadosukker og en vingær for at fremelske vinøse elementer i øllet. Afslutningsvis er øllet nænsomt filtreret og tappet. Jacobsen Coffee Mint Stout bør nydes ved 10-12°C.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.229 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her