Bios Kriek
Bryggeri: Brouwerij van Steenberge
Brygget for første gang:
Type: Lambic
Alkohol: 5%
Flaskestørrelse: 25 cl.
Forhandles af:
Pris ca:
Bios Kriek Lambic er solgt under Cherish mærket I USA og udenfor Europa. Alle kan lide den rette balance mellem surheden i Lambicen og sødmen i frugten, i dette tilfælde kirsebær. Duften af kirsebær er ikke så dominerende, som den skal være. Øllen giver en meget behagelig og forfriskende følelse i munden, med en blød eftersmag af kirsebær. Bios Kriek Lambic is en udmærket tørstslukker, lav på alkohol (5%) og fortrinlig til fester. Ægte lambic fans foretrækker Bios Kriek Lambic, da smagen af Lambic surheden er mere fremtrædende end i andre belgiske lambic øl, hvor den kunstige sødme er for kraftig.
Frugt Lambics serveres kolde. Øllen nydes sammen med krydrede salater, sabayon og frugt desserter med is eller endda chokoladekage for de mere vovede. Skønt, belgiere foretrækker at drikke det som erstatning for champagne til bryllupper og receptioner. Kriek Lambic dækker mere end 70% af det samlede forbrug af Lambic i Belgien.
Hvad er Lambic?
Lambic er den første kendte øltype, opfundet af mennesket for omkring 30.000 år siden. Lambic betyder at øllen er spontangæret, hvilket betyder at brygmesteren ikke tilføjer gær i forbindelse med gæringen af sukkeren så den bliver til alkohol. Vildtgær, som flyver rundt i luften, påvirker de kogte korn i omkring 24 timer. De forskellige vildtgær kæmper indbyrdes om sukkeret. Lambic er ikke en Ale eller pilsner, da der tilsættes gær i disse to hovedtyper af øl. De tre ord Lambic, Ale og Pilsner, identifierer 3 øltyper. Disse 3 ord kan ikke forekommer på samme etiket.
En af vore kvindelige forfædre for mere end tusind år siden, glemte I et par dage en gryde med indsamlede korn, måske kværnede. Gryden må være glemt i regnen. Et par dage senere, da hun fandte gryden, bemærkede hun noget skum, smagte på væsken, fik en god oplevelse, og tog væsken med hjem til hendes mand. Store opdagelser sker altid ved et tilfælde.
Det eneste sted I den vestlige civiliserede verden hvor spontant gærede øl stadig produceres uafbrudt siden fortiden er I Belgien. En blanding af umaltet hvede og bygmalt er kværnet og kogt, og derefter udsat for den friske luft i store flade kar.
En Kriek Lambic er skabt ved at tilføje maste kirsebær til Lambicen og så lagre det. Den tilbageværende vildtgær i Lambicen, kommer i live igen ved tilføjelsen af den nye frugtsukker og starter en ny gæringsproces i et par måneder, og nogle gange længere tid. Slutresultatet bliver en eneståedne meget frugtig drik, som man kan tillade sig at kalde øl, da den er brygget på korn.
Brugernes vurdering
5,0
(
3
stemmer)
Siden er blevet set 1.067 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Der er allerede en bruger med det brugernavn.