Logo

Palm Speciale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Brouwerij Palm
Brygget for første gang: 1904
Type: Ale
Alkohol: 5.2%
Flaskestørrelse: 33 cl.
Forhandles af:
Pris ca:

I 1364 tillod Charles IV, Kejser af Tyskland, bryggerne at anvende humle ved brygning af øl I henhold til ‘Novus Modus Fermentandi Cervisiam'.
Med baggrund i denne forordning begyndte Brabant, mod regionsrådet i Flanderns vilje (blev regeret af den franske konge), at anvende humle. Den franske konge proklamerede 'gruit' skatten, som foreskrev krydderier, men ikke humle. Humle sikrer at øllen ikke bliver sur. Det er derfor ølkvaliteten øgede væsentligt i Brabant. Den bakterioligiske effekt ved humle, gør at blomstergæren går til tops: det er herved at udtrykket 'overgæret øl' kom til. Overgær, kaldet Saccharomyces Cerevisiae, reagerer på det omgivende temperatur og stiger til toppen ved afslutningen af gæreingen, og giver øllen mere smag og duft.
I 1904 startede de belgiske bryggeriskole en konkurrence for at forbedre belgisk øl. Opgaven var at bygge en kraftige øl med 5 procent alkohol. Bryggerne ved Brabant kaldte denne øl Speciale Belge og gav deres mærker efternavnet 'Special(e)' eller efternavnet 'Ale'. Mange mærker faldt væk undervejs, men Palm blev markedsførende. 'Special Belge' er gyldenfarvet og har en almindelige alkoholindhold på 5,2%. De brygges ved tilførselsmetoden. Hovedråvaren er brygvandet som er rig på mineraler og den lyse malte og kystbyg. Øllen er lettere humlet, ved brug af blød aromahumle. Tilføjelsen af overgær resulterer i en frugtagtig, kraftig øl med en fin bittersød balance. Efter den første gæring, vil den 'unge' smag blive forfinet og den typiske blidhed vil udvikle sig gennem modningsprocessen. Ved at afkøle øllen til 0°C efter modningen medfører grumsethed, som senere filtreres ud af øllen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.854 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her