Logo

Slottskällans Julkloster

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Gamla Slottskällans Bryggeri, Sverige
Brygget for første gang:
Type: Ale
Alkohol: 9%
Flaskestørrelse: 33 cl.
Forhandles af:
Pris ca:

Slottskällans Julkloster er en fortolkning af de meget særprægede bryg som gør Belgien til et unikt ølland. Øllet er overgæret, ufiltreret og upasteuriseret. På seks klostre i Belgien og et i Holland, hos de religiøse trappistmunke, brygges himmelsk øl. Alle disse er meget særegne og smagfulde. Nogle ting har de alle til fælles, de har alle et højt alkoholindhold og er overgærede. De er desuden flaskegærede, hvilket betyder at de er tappet indeholdende gærrester og upasteuriserede for at kunne videreudvikle sig. En mørk øl af denne type med en mådeholdende alkoholstyrke (efter belgiske mål) kaldes en Dubbel. Julkloster er dog noget stærkere end en traditionel dubbel. Det kommercielle navn for denne øltype, burde være en kraftig belgisk Brune/Bruin.
Slottskällans Julkloster har en stor og kompleks smag og duft. Duften er både frugtagtig, krydret og maltet. Noter af chokolade og appelsin kæmper med toner af karameliseret sukker og mørk moden blomme. Disse egenskaber går også igen i smagen, hvor alkoholen fremhæver smagsindtrykkene yderligere uden at dominere. Eftersmagen er lang og behagelig.
Slottskällans Julkloster en øl der bør nydes. Den store varmende smag er en lise for sjælen. Selv en så kraftig øl som denne, kan anvendes til mad. Efterårets retter, gerne vildt passer den eksempelvis godt til. Julkloster passer allerbedst til desserter. Eksempelvis stærke oste kan ofte ikke serveres sammen med vin. Prøv i stedet Julkloster med kraftig lagret gorgonzola eller roquefort. De står godt til hinanden. Den passer også perfekt til chokolade eller nødder.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.044 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her