Oprindelse: Frankrig, Champagne
Type: Mousserende tør hvidvin, 12 % vol.
Drue: Pinot noir
Pris: over 1000 kr.
Drikkes: til 2025
Dette er Bollingers vilddyr, vinen, der skabte misforståelsen, at alle blanc de noirs er gode (de fleste andre blanc de noirer har en typisk champagnestruktur, og nogle kan endda være relativt lette i vægt). Der er to gensidigt afhængige grunde til, hvorfor Vieilles Vignes Françaises er så fantastisk. Nemlig at druerne vokser på upodede vinstokke, og at bureaukratiet i Champagne er så ufleksibelt. Takket være bureaukraterne er denne blanc de noir altid blevet produceret på overmodne druer, hvilket giver en superkoncentreret champagne af helt ekstraordinær kvalitet.
Indtil 2005 blev Vieilles Vignes Françaises produceret på vin fra tre små parceller med upodede vinstokke: Chaudes Terres (som ligger i Bollingers baghave i Aÿ), Clos St-Jacques (en have omgivet af en mur, også i Aÿ, men i udkanten) og Croix Rouge (der ligger på et hjørne lige uden for Bouzy på vej til Louvois). I 2004 blev vinstokkene i Croix Rouge angrebet af vinlus, så fra 2005 er Vieilles Vignes Françalses monocru. Det er uhyre svært kun at udvælge en årgang, man skal smage, før man dør, men 1996 er fremragende - intenst aromatisk og med et stort lagringspotentiale. TS
Bollingerchampagne lagrer i vinkældrene i Aÿ.
--