Du er her:
Forside
> Jordbærlikør
Jordbærlikør
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du laver drinks
1 1/2 kg. jordbær
1/2 flaske vinsprit
1 dl. cognac
1 kg sukker
1/2 l. vand
evt. vanillekorn
Jordbærrene knuses og fordeles i to store henkogningsglas med den
eventuelle stødte eller finthakkede vanille imellem.
Vinspritten blandes med cognac og hældes over de knuste bær.
Glassene lukkes omhyggeligt med låg, gummiringe og klemmer.
De står 4-5 døgn.
Så koges en lage af vandet med sukkeret, den afsvales.
Jordbærrene hældes gennem et klæde.
Den frasiede likøressens blandes med den kolde sukkerlage og fyldes
hurtig på rene flasker som proppes og lakeres og lagres.
Likøren må gerne ligge i årevis.
Jordbærkvaset kan opbevares, rørt med 500-750 g. sukker i henkogningsglassene og bruges i kager og desserter eller til konfektlavning.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Drinksbog
Opret din egen Drinksbog
Send drink til en ven
Feedback
Gem denne opskrift til mine Drinkskort
Forrige: Irish Cream Likør 2
Næste: Jordbærsnaps
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5.0
(
4
stemmer)
Siden er blevet set 2.866 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Enebærsnaps
• Piledram
• Grapelikør
• Prikbladet perikon snaps
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra drikkeabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Drinksbog
×
Min Drinksbog
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Drinksbog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Drinks
Øl
Spiritus
Vin
Kolde drikke
Varme drikke
Vin Quiz
Min bar
Bowle/punch
Drinkskort
Hjemmebryg
Snacks
Drikkeviser
Alkohol test
Ordbog
Tøm barskabet
Alkoholfri
Amerika
Barudstyr
Bitter
Bowle og punch
Campari
Cocktails
Cognac brandy
Danmark
Fitness
Fizz
Frankrig
Gin
Hedvin
Holland
Hvidvin
Italien
Juice og smoothies
Kaffe
Kakao
Kolde drikke
Likør
Longdrinks
Mexico
Mousserende vin
Pernod
Rom
Rosévin
Rødvin
Shots
Snaps
Spanien
Spiritus
Te
Tequila
Varme drikke
Velkomstdrinks
Vin quiz
Vodka
Whisky
Øl
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
drikkeABC.dk
Hej Sus, Malus sargentii hedder også Sargentæble. Følg opskriften ovenfor: Paradisæblesnaps.
Sus
Hej, har røde bær af Malus sargentii, kan jeg lave kryddersnaps af dem også? Bærerne er modne og kan lukkes fra træet, som er 3 m...
Bodil
Hej Vi har en marcanta dark dansk frugtvin. Nogle der ved hvornår den er fra?
Hardy
Har lige smagt denne gudedrik, den smagte pragtfuld. Men hvor længe skal den trække - før den skal sies ? Bh H
Ved du alt om vin og drikke?
Prøv vores nye quiz
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Ja
Nej
Nej, han skal fyres/udskiftes.
Foreslå nyt svar
Send nyt svar
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...