Logo

Chel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Chel
Saint Benedictus
Det sidst tilkomne Trappistkloster, for så vidt angår brygning og salg af øl. Broder Thomas fra Westmalle klostret hjalp munkene i Achel, og senere har Broder Antoine fra Rochefort hjulpet med at udvikle øllet. Bryggeridelen startede officielt i februar 1999. I dag laves der tre øl, hvoraf de to igen skal adskilles ved kig på kapslen: den ene er brun og den anden hvid! Mens disse linier skrives, har Achel net­op udgivet yderligere en øl på 75 cl flaske: Achelse Kluis.
 
Achel 8, Blonde
Lys, 8% alkohol rig øl med klar humlesmag. Meget lig trippel med den karakteristiske snert af hvede og humlebitterhed. Betydeligt bundfald med gærrester.
 
Achel 8, Bruin
Også 8% alkohol, men mere typisk mørk Trappistøl-agtig. Betydeli­ge rester af gær sammen med den lidt slørede, rødbrune farve giver en frisk dubbel-ale. Øllet har en flot markant fylde og dufter af rosin og blomme i et letgæret flor.
 
Oprindeligt kunne man kun få disse to øl ved direkte henvendel­se på klostret og alene til nydelse der. Først i 2002 begyndte man salg på flasker og har nu en lige så bred dækning som de øvri­ge klostre.
 
Achelse Kluis
Klostrets prestige ale med hele 9,5% alkohol. Meget kraftfuld og med let pebret duft i en sødlig flor. Øllet vil udvikle sig yderligere på flaske, men det kan være svært at vente!
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.148 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her