SLUSH
ICE - Den dejlige duft af friske appelsiner og nektariner får en til at tænke
på en blomstrende have.
Saftigt udstyr: Blender
Ingredienser:
2
appelsiner
2
nektariner
Trekvart
dl yoghurt naturel
10
isterninger
Hvordan:
Skær
nektarinerne i stykker og fjern skind og sten.
Pil
appelsinerne og del dem i både.
Kom
frugten i blenderen sammen med yoghurten, og blend til det er blevet tykt
cremet.
Tilsæt
isterningerne en ad gangen, indtil det ligner grødis.
Slush ice
Slush
ice er store, kolde drikke, der er lavet af knust is, frugt juice og af og til koncentreret
frugtsaft. De kan drikkes af et langt, tykt sugerør, hvilket giver den bedste
smagsoplevelse. Velsmagende slush ice kan blandt andet laves ved delvis at fryse
frugt juice og vand, og så røre godt i det lige før det fryser helt.
Blandinger til slush ice
Brug
nok frugt til at lave ca. 2 dl juice og bland det med ca. 1 dl vand.
Citrusfrugter og bær giver de bedste blandinger, men husk, at mængden af juice,
du får ud af frugten, kommer an på, hvor kraftig din saftpresse er. Som regel
får man 2 dl af fire appelsiner, halvanden grapefrugt, seks limefrugter, 1 ananas eller 275 g jordbær eller
hindbær. Melonjuice kan også bruges, men det indeholder som regel en del vand,
så der skal ikke ekstra vand i. En honningmelon eller en halv vandmelon vil
give nok juice.
........................................................................................................................