- stammer fra vore bedsteforældres tid, men er nu på mode igen.
Her til 6-8 personer.
1 l vand
1/2 stang vanilje
reven skal af 1 citron
1/4 stang kanel
reven skal af 1/2 appelsin
saft af 4 citroner
5 appelsiner
1 frisk ananas
2 1/2 dl arrak
1/2 fl. hvidvin
1/2 fl. champagne
Bring vandet i kog.
Skær vaniljen igennem på langs og læg den i gryden sammen med kanel.
Lad det trække 15 minutter ved svag varme.
Vandet afkøles lidt - fisk vanilje og kanel op - og hældes i en punchebowle.
Skræl appelsinerne meget fint og skær dem i skiver.
Fjern kærnerne.
Tilsæt appelsin- og citronskal samt citronsaft.
Skræl den friske ananas, fjern den hårde midterribbe og skær frugten i skiver, som deles i 4 stykker.
Læg appelsin og ananas i punchen, der stilles til afkøling.
Lige før serveringen tilsættes arrak, hvidvin og champagne.