Logo

Greene King Brewery - Bryggeri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Westgate Street
Bury St Edmunds
Suffolk IP33 1QT
England
Tlf. +44 1284 763222
Fax +44
Web

Historie om Greene King
Greene King har brygget øl og drevet pubber i mere end 200 år. Grundlagt i 1799 af Benjamin Greene, er den voksende stødt fra sit oprindelsessted i Bury St. Edmunds, Suffolk og er nu blevet den førende pubejer og ale brygger i det sydlige England.
Det var Benjamin Grenne som i 1799, lagde de første grundsten til den virksomhed som er kendt som Greene King, da han flyttede til Bury St. Edmunds for at grundlægge hans eget bryggeri. I 1806, indgik han er meget særegent partnerskab med William Buck, en ældre bomuldsavler, om at købe det 100 år gamle Wrights Brewery i Westgate og påbegyndte at brygge øl i fællesskab.
I 1830, da landbrugsøkonomien var i voldsomme problemer, skabte den nye Beer Act en ny type af kroer – værtshusene. Indenfor de første 6 måneder efter lovens ikrafttræden, åbnede omkring 25.000 værtshuse rundt omkring i landet, og ølsalget steg voldsomt. Selvom der startede en priskrig, var virksomheden stadig i stand til at skabe omsætning i denne svære periode.
I 1836 overlod Benjamin Greene tøjlerne til hans søn Edward Greene, som oplevede en kraftig ekspansion og forandring for virksomheden. Antal ansatte blev fordoblet til 50 mennesker og den producerede mængde steg til 40.000 tønder om året i 1870. Selvom bryggeriet var lille og arbejdet hårdt, introducerede Edward Greene fordele for sine ansatte som var praktisk utalt uhørt andre steder, inklusiv pensionsordning for ældre og svagelig medarbejdere og nye standarder for boliger til hans ansatte.
På samme tid købte Frederick King Maulkin’s Maltings og tilhørende bygninger i 1868 med udsigt til at blive brygger, og omdøbte dem til St. Edmunds brewery. Men konkurrencen med det nærliggende veletablerede bryggeri Greene’s brewery var svært og i 1887 blev der indgået aftale om at slutte de to virksomheder sammen, og grundlægge Greene, King & Sons. Det blev en af de største landsbybryggerier i England og ejer af 148 kroer. Den nye virksomheder oparbejdede hurtigt et regionalt ry for at producere 2 af de bedste øl – old ale og bitter. Old ale – meget skarp og stærk – var en specialitet fra Suffolk og meget værdsat i området.
Da det 18nde århundrede rindte ud, og 1. Verdenskrig truede, skete der hurtige sociale og økonomiske forandringer. Afholdsbevægelsen, aktive i årtier, har stor indflydelse i de liberale kredse og på samme tid som krigen kom der nogle utænkelig restriktioner omkring åbningstider og ølstyrke. Men en renæssance kom i 1920’erne og 30’erne, da nye pubber blev bygget og flaskeøl blev meget populære. I 1938, åbnede virksomheden et længe ventet bryghus, tids nok til at kunne klare krigstidens efterspørgsel fra alliancens soldater, placeret i Østengland og siden krigen er ekspansionen fortsat, med mange mindre opkøb af nabobryggerier. I starten af 1960’erne ejede virksomheden over 900 pubber.

De seneste opkøb er:
- The Magic Pub Company (273 pubber, i 1996)
- Beards of Sussex (43 pubber, i 1998)
- The Marston´s southern estate (165 pubber, i 1999)
- Morland (422 pubber, Old Speckled Hen og Ruddles, i 1999)
- Old English Inns (136 pubber, i September 2001)
- Dalgety Taverns (8 pubber in Scotland, i April 2002)
- Morrells of Oxford (107 pubber, in Juni 2002)
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.607 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her