Bryggeri: Husbryggeriet Jacobsen
Brygget for første gang: 2005
Type: Brown Ale
Alkohol: 6%
Flaskestørrelse: 30/75 cl.
Forhandles af:
Pris ca:
Jacobsen Brown Ale er inspireret af den bedste engelske aletradition. Den har en dyb, brun farve, som minder om mahogni. Farven er skabt af den eksklusive engelske malttype - Maris Otter Ale og fem andre specielle malte: Amber malt, Carafa Special malt, flere karamelmalte og en anelse chokolademalt. Men Jacobsen Brown Ale rummer også elementer fra den oversøiske øltradition. Den er tilsat Nelson Sauvin aroma-humle fra New Zealand. En særlig alegær giver Jacobsen Brown Ale dens frugtagtige karakter. Den er sjælden - og giver en sjælden god øl.
Denne mørke ale er klar og nøddebrun med et tæt flødefarvet til café au lait-farvet skum, der giver fine blonder. Blandingen af malte giver øllet de komplekse ristede aromaer i form af kaffe og chokolade, der falder godt i spænd med de frugtige nuancer af æble og vindruer. Øllet er middelfyldigt og i eftersmagen opleves en blid bitterhed.
Jacobsen Brown Ale har hentet det meste af sin inspiration i den engelske brown ale - bl.a. anvendes de to engelske humler Fuggle og Goldings til bitterhumlingen. Den er imidlertid også inspireret af den oversøiske stil, idet den er aromahumlet med den vinøse Nelson Sauvin fra New Zealand.
Den mørke ale egner sig perfekt til sprængt okse- eller kalvebryst med peberrodssauce, koldt kød som pastrami og til postejer med leverkarakter. Den passer også udmærket til kalvelever med løg og bacon og kan desuden ledsage både stegt and og gås, så længe saucen ikke er for sød. Derudover passer den rigtig fint sammen med svampe i fx. risotto eller pasta. Jacobsen Brown Ale bør nydes ved 6-8°C.