Logo

Jacobsen Camomile Dubbel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Husbryggeriet Jacobsen
Brygget for første gang:
Type: Mørk ale
Alkohol: 7,5 %
Flaskestørrelse:
Forhandles af:
Pris ca:
 
Denne mørke ale er klar og rødgylden med et cremet, flødefarvet til café au lait-farvet skum, der giver fine blonder. I aromaen findes æble, karamel, rosin og humle. Mundoplevelsen er præget af en karakterfast fyldighed, kølige frugttoner og bitterhed med en lang eftersmag.
Camomile Dubbel er inspireret af det tidlige danske bryghåndværk. Kamille er en kraftigt smagende blomst, der så tidligt som i 1880’erne blev anvendt til ølbrygning, for at give øllen en stærkere smag. Kamillen skal holdes i kort snor. Husbryggeriet Jacobsen giver den 50 sekunder til at gøre sin indflydelse gældende. På humlesiden er der brugt slovensk Styrian Golding humle, som sammen med tørrede kamilleblomster giver øllet de frugtige elementer af ananas- og æblearoma. Til gæringen er der brugt en engelsk ale-gær, som giver øllet en frugtig karakter. Øllet er gæret varmt ved 22°C.
Med sine karamelliserede toner, moderate fylde og distinkte bitterhed er Camomile Dubbel meget velegnet til stegt kød med en vis mængde intramuskulært fedt. And og lam er særligt godt fordi de sødmefulde toner i kødet rækker ud efter de tydelige frugtelementer i øllet. Men øllet egner sig også til en højrebskotelet med flødegratinerede kartofler, hvis bare der er frugttoner i saucen. Selv en stegt kylling eller en flæskesteg kan gå godt til øllet, så længe tilbehøret er på plads.
Det er en tommelfingerregel, at jo mindre fedt der er i kødet, des mere bitterhed bør der være i garnituren for at matche Camomile Dubbel. Glaserede majroer eller sauteret hvidkål, gerne med æbler, vil være godt tilbehør til kylling og gris.
Stegt lever og brisler klæder også Camomile Dubel fantastisk godt. Her skal tilbehøret dog have noget sødme - gerne i form af sauterede løg eller tørret frugt i en sauce. Svesker, rosiner og abrikoser er i alle sammenhænge fortrinlige sammen med øl af denne støbning. En risotto med svampe eller indmad vil også være godt. Prøv en okse hot pot med svesker og rodfrugtmos.
Stegt eller røget ål og makrel lægger begge op til Camomile Dubbel - særligt når der indgår æbler i retten. Eller grønne bittersøde sager fra det tidlige forår, der spiller godt sammen med kamilleblomstaromaen: ramsløg, bøgeblade, løgkarse, skvalderkål, bøgeblade, bregneskud, fuglegræs osv. På ostesiden er der al mulig grund til at anbefale en ikke for stærk, fed, blød rødkitsost. Camomile Dubbel bør nydes ved 6-10 grader.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.066 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her