Logo

Jopen Bier BV - Bryggeri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Postbus 5557
2000 GN Haarlem
Holland
Tlf. +31 235 334 114
Fax. +31 235 402 192.

Web

Historie om Jopen Bier
Før pilserens ankomst, bryggede hver region i Holland sin egen special øl. Bryggere er omtalt i Haarlem så tidligt som i det 14nde århundrede. Over 100 brygger fra Haarlem solgte deres øl i et stort område fra Ukraine til Frankrig. Byerne havde ikke lokale bryggerier og mange var nød til at importere deres øl. Haarlem øl, eksempelvis, var mest populære i Hollands nabobyer i Leeuwarden, Ghent og Antwerp.

Da Haarlems brygkultur var på sit højeste, var kajkanten langs Spaarne fyldt helt op med ølbeholdere indeholdende 112 liter, ’Haarlem Jopen’. Den højeste produktion på 13 millioner liter blev nået i 1543.

Forbrugsafgifterne fra øllet var så væsentlig for byen Haarlem, at kommunen tvang bryggerne til at brygge deres øl efter en kommunal opskrift. Dette sikrede at alt øl fra Haarlem var af en jævn, høj kvalitet. To af disse kommuneopskrifter blev gemt fra byarkivaren i Haarlem og bliver nu brygget igen.

Det sidste bryggeri lukkede I 1916, og afsluttede en århundredgammel tradition. Jopen hylder denne smukke gamle tradition, ved at brygge disse gamle øl i dag. De er nu meget eftertragtede af ølelskere både på hjemmemarkedet og på eksportmarkedet. Naturligvis, er ingredienser til brygning af nutidens Jopen øl stadig de 3 obligatoriske kornsorter: byg, hvede og havre. Denne kombination er unik, specielt grundet høje andel af havre. Denne giver Jopenbeers deres naturlige grunmsede og fyldige smag.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.791 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her