#
Udstyr
Bag enhver god vært står en god blender!
Man har brug for en kraftig blender, der
kan klare at knuse isterninger.
Desuden må man have en cocktailshaker,
drinks-målebægre, en morter og støder,
rørepinde, sugerør og et udvalg af glas i
forskellige størrelser og faconer.
Generelle tips
Da isen er den vigtigste ingrediens i mange
drinks, bør den behandles derefter.
Tag isterningerne ud fryseren lige før
brug, for at de ikke skal begynde at smelte.
Når man knuser is, starter man blenderen
på lav hastighed, indtil isterningerne
begynder at blive knust, så skruer man
op på høj hastighed.
Man kan også knuse is i et viskestykke
eller en plastikpose og bruge et skære-
bræt, en hammer eller en kagerulle.
Prøv om muligt at bruge isterninger, der
er lavet kort tid før; is der har stået
udækket i en fryser, kan optage smag og
lugt fra andre fødevarer i fryseren.
Kvaliteten af den alkohol, man bruger,
gør en stor forskel. Man kan ikke
camouflere 2. klasses varer.
Hvis der skal bruges friskpresset juice, er
det nævnt i opskriften - ellers kan juice
fra supermarkedet bruges.
Hvis der i en opskrift står koncentreret
appelsinsaft, skal man ikke bruge
friskpresset juice, det vil blive for vandet.
Frys frisk frugt for at lave en "smoothie".
Man får det bedste resultat, hvis man
samme dag skærer frugten i stykker og
breder dem ud i et lag i en plasticpose i
fryseren.
Afhængig af hvilken frugt, man bruger,
vil stykkerne være klar i løbet af en halv
til en hel time.
Salt- eller sukkerkant på glasset
Gnid kanten af glasset med et stykke
citron eller lime, indtil den er fugtig hele
vejen rundt. vend glasset og dyp det i en
underkop med salt eller sukker. Ryst
glasset for overflødigt salt eller sukker.