Personer: 25
# Ingredienser
12 stykker hugget sukker (24 g)
2 dl cognac eller brandy
2 dl orange likør fx
Cointreau eller Grand Marnier
500 g friske jordbær eller 500 g grønne druer
3 flasker apollinaris
6 flasker tør champagne eller mousserende vin
isblok
6 appelsiner i skiver
* Tilberedning
Stil champagne og apollinaris til afkøling.
Læg det huggede sukker i en punchebowle (eller i to, hvis en ikke rækker).
Hæld cognac og orange likør over.
Lad det stå og trække et kvarter.
Skyl jordbærrene.
De skal eventuelt halveres, hvis de er for store.
Hvis man bruger druer, skal de vaskes, halveres og alle kærner skal fjernes.
Læg frugten ned i bowlen og vend den forsigtigt i lagen.
Lige før serveringen lægger man en stor firkant is (ca. 1 liter) eller en pyntet isring ned i bowlen og fylder op med apollinaris og champagne.
Punchen skal serveres straks, i store glas.
Læg en hel skive appelsin i hvert glas og sørg for, at der også kommer jordbær eller druer i.
Tips:
Til punchebowler ser det festligt ud med isringe.
Fyld en randform med vand eller apollinaris og frys den.
Den skal først lægges i punchebowlen lige før serveringen.
✅ Her er drikkeABC.dk med nemme opskrifter til
din bar, - prøv selv Drinks, Spiritus, Kolde drikke, Varme drikke, Vin Quiz, Bowle/punch, Snacks, Drikkeviser, Alkohol test, Tøm barskabet
Få succes som bartender med drikkeABC.dk. Vi hjælper dig med de bedste
opskrifter.
----------- ooo OÔO ooo -----------