12 æggeblommer
12 æggehvider
2 1/2 dl (200 g) sukker
2 1/2 dl bourbon whiskey
2 1/2 dl cognac
1 liter piskefløde
reven muskatnød
Pisk de 12 æggeblommer med sukkeret (brug elpiskeren).
Æggesnapsen skal være skummende og lys.
Slå ned på lav hastighed og pisk whiskey og cognac i, lidt ad gangen.
Hæld æggemassen op i en punchebowleog stil den i køleskabet i mindst to timer.
Pisk æggehviderne, tilde er næsten helt stive.
Pisk fløden helt stiv.
Fold først flødeskummet i æggemassen og derefter de stiftpiskede hvider.
Stil eggnog'en i køleskabet en time.
Ved serveringen drysser man reven muskat over.
Eggnog øses op i punchekopper med en ske.
Hvis den er blevet for tyk, kan man røre lidt mælk i, til eggnog'en får den rette konsistens.
Den må heller ikke blive for tynd.
Eggnog egner sig glimrende som juledrik til mange mennesker.
Den er en dejlig afveksling i stedet for den sædvanlige glögg -og er heller ikke nær så stærk.