2 fl. hvidvin/rigtig cider
brun rom, mindst 2 dl, gerne mere
4 stjerneanis
4 tykke skiver frisk ingefær
en halv revet muscatnød
20 sorte peberkorn
2 kanelstænger
4 allehånde
4 enebær
1 tsk. hel koriander
1 stk. laurbærblad
1 citron skrælen heraf
rørsukker
Det skal være hele krydderier, de stødte gør gløggen uklar, og smager støvet.
Knus krydderierne lidt i en morter, eller med et bredt knivblad mod et bræt.
Kom dem med citronskrællen i en gryde med 5 dl vand og kog det sagte en halv time.
Lad det trække til det er koldt, gerne til dagen efter.
Varm vin/cider, og den siede ekstrakt op til lige under kogepunktet.
Smag til med sukker, og kom rommen i i sidste øjeblik.
Man kan lade en enkelt stjeneanis flyde rundt i hvert glas, og man kan også give hver en kanelstang til at røre rundt med.